In aceasta perioada Taiwan gazduieste unul dintre cele mai populare targuri de tehnologie din lume si anume COMPUTEX, targ care reuneste nume grele din lumea IT. Asa cum era de asteptat, GIGABYTE a dezvaluit cateva detalii despre viitoarea linie de placi de baza pentru „Skylake”, care este urmatoarea generatie de procesoare de la Intel.

Astfel, candva in luna septembrie, vom vedea noile placi din segmentele de gaming (G1), cele dedicate overclocking-ului extrem (SOC) cat si pe cele din zona mainstream (UltraDurable). Evident, pentru noi au prioritate cele din zona de gaming. 

Prin urmare, regina celor de la GIGABYTE pe segmentul de gaming va fi GIGABYTE Z170X-Gaming G1 si va include conectori USB de tip C (reversibil), USB 3.1, SATA Express, un DAC produs de Burr-Brown ajutat de un cip Creative SoundCore 3D ZxRi. Alte „bunatati” sunt placa de retea Killer DoubleShot Pro X3 care este suficient de „desteapta” incat sa prioritizeze traficul PC-ului. 

VRM-ul este in 12 faze si este acoperit de un radiator generos, echipat pentru racire cu lichid.

 sGA-Z170X-Gaming 7-Rev10 

 sG1-1

sG1-3

Urmatoarea pe lista noastra este GIGABYTE Z170X-Gaming 5 si va fi o varianta mai putin „dotata” a placii de mai sus. Desi, per ansamblu, pastreaza caracteristicile flagship-ului G1, ea nu va veni echipata cu DAC-ul Burr-Brown ci doar cu un cip Creative. Placa de retea este si ea inlocuita de un NPU, tot Bigfoot Killer si la fel de puternic. Din punct de vedere al conectorilor m-a facut sa zambesc putin pentru ca vine echipata cu un port PS/2.

g5-1

g5-2

g5-3

Ultima placa, si poate cea mai cautata pe plaiuri mioritice datorita pretului, va fi GIGABYTE Z170X-Gaming 5. Nu sunt prea multe lucruri de spus despre ea insa merita mentionat ca , desi este mai „saraca” din punct de vedere al specificatiilor, vine dotata cu 3 sloturi PCI Express, un cip Audio tot de la Creative cat si un slot M.2 PCI-E 3.0. M-au dezamagit in schimb absenta conectorilor HDMI dar si VRM-ul mai slab. 

Z170X-Gaming 3

Z170X-UD3 front

Detalii despre preturi si disponibilitate vom avea, asa cum am spus, candva prin luna septembrie. 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.