Dupa 3 ani de exclusivitate in libraria PS4-ului, Horizon Zero Dawn soseste pe PC candva in aceasta vara. Guerilla Games, dezvoltatorii HZR, vor veni cu mai multe informatii despre portare, spune fostul sef al echipei, Herman Hulst. Deocamdata, jocul este listat pe steam avand ca publisher PlayStation Mobile.

Hulst, in prezent presedintele PlayStation Worldwide Studios, a confirmat totul intr-un interviu pe blogul Playstation. „Este important să rămânem deschisi la idei noi despre cum sa introducem mai multi oameni PlayStation-ului si sa le aratam oamenilor ceea ce le lipsea” mai spune el. Insa, pentru a nu ne hazarda sa aniticipam ca PS renunta la jocuri exclusive, precizeaza ca „lansarea unui titlu AAA exclusiv pe PC nu înseamnă neapărat că fiecare joc va veni acum pe PC. In mintea mea, Horizon Zero Dawn a fost doar o potrivire grozava in acest caz”.

sursa: PlayStation
sursa: PlayStation

PlayStation se bucura de o librarie de hit-uri exclusive ca God of War, Marvel’s Spiderman, Detroit: Become Human, etc. HZR este primul joc dezvoltat de Sony care va fi disponibil si pe alta platforma decat PS. Death Stranding-ul lui Kojima va sosi si el pe PC pe 2 Iunie, PlayStation detinand exclusivitatea de la lansare. Totusi, alternativa pe care a pus-o Sony la dispozitie este PS Now, serviciul de game-streaming pe baza de abonament prin care The Last of Us, Uncharted sau Bloodborne pot fi jucate pe calculator.

Raspunsul comunitatii

Cu portarea pe PC a oricarui joc tresare si comunitatea de moduri . Abia asteptam sa calarim cu Ahoy un Shrek in 4 labe sau sa vanam Locomotiva Thomas ca in vremurile bune din Skyrim. Cu toate ca la suprafata pare a fi o veste excelenta ca unul din cele mai bune jocuri de pe PS4 ajunge in sfarsit pe PC, multi fanboy au starnit un val de nemultumiri pe internet. Un fanatic chiar a postat pe Twitter un video in care sugereaza ca si-a distrus din furie tot set-up-ul dupa aflarea vestii.

Razboiul platformelor de gaming a fost mereu un subiect incitant in industrie. Astfel au aparut sustinatorii infocati ai unei singure console sau ai PC-ului si s-au iscat dezbateri pro si contra pentru fiecare. Acum insa comunitatea a ajuns la un consens, si anume ca titlurile ar trebui sa fie disponibile pe toate platformele pentru a evita o astfel de fidelitate catre un singur brand. Tocmai din aceasta cauza, meme-urile si ironiile la adresa situatiei de mai sus nu au intarziat sa apara:

Leave a Reply