HP a anuntat ca va cumpara compania de periferice HyperX pentru $425 milioane in al doilea trimestru din 2021. Astfel, HP va castiga un teren enorm pe piata accesoriilor de gaming.

HyperX este sub-brand al lui Kingston, iar acesta din urma noteaza:

Kingston va pastra in continuare divizia de memorii flash, DRAM și SSD-uri pentru
gaming sub brandul HyperX. Doar perifericele (tastaturi, mouse-uri, casti, microfoane) vor ajunge in tabara HP.

HyperX HP

HP are deja propriul sub-brand de gaming, Omen, care ofera monitoare, sisteme desktop, laptop-uri, casti, mouse-uri, mousepad-uri sau rucsace. Poate cativa aflati abia acum de acesta, caci nu a avut notorietatea lui Razer, Logitech sau Corsair.

HP a declarat pentru The Verge ca Ngenuity, aplicatia companion utilizata pentru unele accesorii HyperX, va continua sa existe pe cont propriu si nu va fi introdusa in software-ul Omen Control Center.

Justificarea achizitei este destul de simpla, conform Kingston: industria PC hardware se estimeaza ca va ajunge la o valoare de $70 miliarde pana in 2023, iar piata perifericelor are potential sa atinga o valoare de $12.2 miliarde pana in 2024.

Traim o perioada in care companiile se mananca intre ele pe sume incomprehensibile. Avem deja exemple: Nvidia care inca incearca achizitia Arm pentru $40 miliarde, EA cumpara Codemasters pentru $1.2 miliarde sau Microsoft inghite Bethesda pentru $7.5 miliarde.

Pentru HyperX, fiind unul din cele mai proeminente brand-uri de periferice, se vor resimti drastic viitoarele schimbari de strategii, design sau R&D din partea HP. Totusi, au platit, pot sa faca ce vor mai departe.

Similar Articles

2 thoughts on “HP va cumpara HyperX pentru $425 milioane

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.