Jim Keller, unul dintre cei mai buni ingineri de procesoare din domeniu, se indreapta oficial spre Intel.

In trecut, a lucrat pentru AMD la Athlon 64, inainte de a sari la Apple pentru a dezvolta SoC-urile A4 si A5 gasite pe iPhone 4 si 4S. In cele din urma, a revenit la AMD in 2012, pentru a se ocupa de constructia procesorului Zen. In 2016, a prins drag de Tesla si acum, urmand pasii lui Raja Koduri, a venit la Intel.

In decembrie, Intel a reusit sa convinga seful Radeon Technologies, Raja Koduri, sa se alature echipei. Presupunerea pe care mizeaza multi acum este ca el a reusit sa-l convinga pe Keller, indicandu-i ca Intel devine serios si agita lucrurile. In timp ce Raja Koduri este la Intel pentru a lucra pe partea de GPU-uri, Keller se va alatura echipei CPU pentru a crea noi modele de procesoare.

In ultimul an, AMD a oferit companiei Intel o concurenta serioasa cu procesoarele sale Zen, care se gasesc pe majoritatea desktop-urilor de pe piata, plus ca sunt mai ieftine fata de procesoarele de la Intel.

Cand vine vorba de acest lucru, angajarea lui Jim Keller este o mare schimbare in afacerea Intel, ceea ce va duce probabil la modificari mai drastice si schimbari ale procesoarelor in anii urmatori.

Vom astepta cu nerabdare sa vedem ce modificari va aduce Intel in anii urmatori, iar lucrarile se vor desfasura in principal pe noi modele de procesoare, pe langa GPU-uri. De asemenea, sunt curios sa vad cu ce procesoare Intel ne va incanta Jim Keller in anii urmatori.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.