Daca asteptati cu sufletul la gura sa aflati cand va fi lansata noua generatie de placi grafice Nvidia, avem o veste buna pentru voi: in septembrie vom vedea primele implementari de GeForce GTX 880. Dar la ce sa ne asteptam de la noua placa?

Confirmarea lansarii noului GeForce GTX 880 in septembrie a venit chiar din partea Gigabyte, in cadrul unei conferinte in care au anuntat o noua versiune a cunoscutului sistem de racire WindForce si implicit faptul ca acesta va fi disponibil pe noile placi grafice Nvidia. Dupa cum puteti sa va dati seama usor chiar din titlu, avem de-a face cu noul varf de lance Nvidia. Vestile bune nu se opresc aici, GeForce GTX 880 urmeaza sa foloseasca primul nucleu high end bazat pe arhitectura Maxwell, cu care sunteti deja familiarizati multumita excelentului GeForce GTX 750 Ti.

Noul nucleu grafic high end de la Nvidia va fi produs folosind procesul de fabricatie actual pe 28nm din pacate, iar acest lucru se stie cu siguranta. Din acest motiv, avem de-a face cu un nucleu cu nume de cod GM204, nu cu un GM200. Cu alte cuvinte, istoria se repeta si avem de-a face cu un nou GeForce GTX 680, deci nu cel mai performant nucleu grafic pe care-l au Nvidia in plan. Aceasta situatie se datoreaza faptului ca TSMC au dat-o din nou in bara cu dezvoltarea unui proces nou de fabricatie, in cazul acesta vorbim de cel pe 20nm, iar implementarea celui mai performant design pe procesul de fabricatie actual nu ar fi viabila.

Este perfect posibil sa vedem GeForce GTX 880 la un pret extrem de competitiv la lansare din aceasta cauza, ceea ce ar confirma zvonurile in acest sens care au aparut in trecut. In privinta specificatiilor lui GeForce GTX 880 nu se stie absolut nimic concret. Singurele zvonuri aparute indica prezenta a 3200 shadere, 200 TMU-uri si 32 ROP-uri, alaturi de o magistrala cu memoria grafica pe 256 biti si 4GB GDDR5. Adevarul complet urmeaza sa-l aflam in septembrie.

Aveti de gand sa faceti upgrade la GeForce GTX 880 in septembrie, sau planuiti sa asteptati viitoarea generatie pe 20nm? Spuneti-ne in comment-uri.

nvidia-gtx

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.