Am deviat un pic de la activităţile noastre zilnice printre care se numără hardware, jocuri, bârfă şi comploturi pentru cucerirea lumii pentru a întinde o mână de ajutor virtuală unor studenţi inimoşi, ingineri electronişti în devenire.

Ca nişte adevăraţi geeks, suntem interesaţi de toate domeniile adiacente IT-ului, iar când LSE ne-au rugat să îi ajutăm cu promovarea evenimentului ne-am simţit onoraţi.

Robochallenge este un concurs anual de robotică organizat de Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti care s-a numit iniţial Robot Football.

Succesul primului eveniment, mediatizat pe măsură, s-a propagat la nivel naţional, în toate Universităţile Tehnice din ţară.

Ideea în sine e simplă: construirea de roboţi autonomi care apoi sunt supuşi unor probe mai mult sau mai puţin ortodoxe pentru a le testa fiabilitatea. Deşi pare uşor, sunt necesare cunoştinţe solide de proiectare CAD, proiectare a circuitelor analogice şi digitale şi programare de microcontrollere.

Pe lângă proba iniţială de fotbal au mai fost adăugate încă trei probe: Robo-Sumo, Robo-Laser-Tag şi Robo-Line Follower.

Concursul va avea loc pe data de 7 mai, în aula ETTI, din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Cine are chef să se amuze şi să observe de aproape de ce sunt în stare roboţii construiţi de studenţii noştri, ne poate găsi acolo. Noi mergem să vedem dacă MO şi F.O.C.A sunt prezenţi sau măcar Wall-E.

Dacă tot nu v-am convins, iată şi câteva imagini cu roboţii care au participat la prima ediţie:

 

 

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.