Vicepresedintele Xbox, Lori Wright, a confirmat ca Microsoft nu a facut profit niciodata din consolele vandute.

Marturisirea a fost facuta in urma aderarii ca martor la procesul dintre Epic Games si Apple. Avocatul care lupta pentru Epic Games, Wes Earnhardt, i-a pus o serie de intrebari lui Lori Wright despre profitabilitatea consolelor. A urmat desigur intrebarea „Cat profit face Microsoft din vanzarea de console?”.  Raspunsul ei a fost „Nu facem”.

Mai departe Lori Wright a explicat ca paguba consolelor este doar o strategie de marketing. Banii, de fapt, vin din alte servicii precum Xbox Game Pass, Live Gold sau jocuri. Vanzarea de console este doar o strategie de a-i atrage pe consumatori, adevaratul profit venind din serviciile pe care acestia le platesc prin intermediul hardware-ului.

Consolele sunt esentiale pentru a oferi acea experienta de gaming – Lori Wright

Legatura dintre procesul Epic vs. Apple si vicepresedintele Xbox este curiozitatea lui Epic fata de producatorii de console. Intrebarea este menita sa explice cum producatorii de console pot justifica impartirea de 70% pentru ei si 30% pentru dezvoltatori (din cauza pagubei explicata mai sus). Astfel Epic Games sustine ca in cazul magazinelor pe telefoane, procentul luat de cei ce detin platforma ar trebui scazut.

Consolele de jocuri video au generat pierderi monetare mereu. Microsoft nu a facut profit din consolele Xbox, nici Sony din PlayStation, cu exceptia PS4. Insa faptul ca o persoana in functie reprezentativa a recunoscut asta face totul mai interesant. Analistul Daniel Ahmad marturiseste ca pierderile sunt un lucru comun. Cu toate acestea, Nintendo pare sa fie pe profit.

Similar Articles

2 thoughts on “Microsoft nu a facut niciodata profit din vanzarea consolelor Xbox

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.