La editia de anul acesta a Computex Taipei, Noctua a prezentat o gama larga de produse si prototipuri viitoare, incluzand coolere CPU de ultima generatie de 140 mm, un cooler fara ventilator si versiuni black ale NH-D15, NH-U12S si NH- Modelele L9i. Modelul NF-A12x25 a fost premiat de catre Asociatia Europeana a Hardware-ului si prezentat intr-o varianta black viitoare.

Noua generatie de coolere de procesoare NH-D15 si NH-D15S a fost una din principalele atractii la standul Noctua: cu 7 in loc de 6 heatpipe-uri si cu 10% mai multa suprafata. Noile modele vor oferi performanta imbunatatita de racire, asigurand in acelasi timp o compatibilitate excelenta PCIe datorita unui design asimetric mostenit de la NH-D15S.

Noctua pregateste versiuni multi-socket (AM4, LGA20xx, LGA115x) si dedicate TR4, ambele avand variante de ventilatoare unice si duale. In timp ce singurele unitati de ventilatoare vor oferi compatibilitate completa cu module RAM de o inaltime de pana la 65 mm, cele doua ventilatoare vor impinge in continuare limitele performantelor de racire cu aer.

In demonstratiile live de la fata locului, modelul din generatia urmatoare a depasit actualul NH-D15 cu circa 1,5 ° C pe elementele de incalzire de 280 W si a reusit sa raceasca un procesor overclockat AMD Threadripper 2990WX la o incarcatura de caldura de nu mai putin de 435W.

Destinat in mod obisnuit celor mai exigenti entuziasti, care isi imping procesoarele la maximul absolut si pentru care fiecare grad conteaza, noile versiuni sunt programate pentru prima jumatate a anului 2020.

O alta provocare a acestui an pentru Noctua a fost crearea unui cooler fara ventilator. Conceput pentru racirea pasiva de la baza, prototipul de 1,5kg a fost introdus intr-un sistem complet ventilat si silentios de la QuietPC.com, care se bazeaza doar pe convectia naturala. Cooler-ul a reusit sa mentina un CPU Intel Core i9 9900K sub control, in timp ce procesorul era pe deplin stresat, executand Prime95 si producand o incarcatura de caldura de aproape 120W.

Prin adaugarea unui ventilator suplimentar cu zgomot redus, cum ar fi NF-A12x25 ULN, prototipul a fost capabil sa disipeze caldura pana la 180 W, facandu-l ideal pentru setari semi-pasive. Acesta urmeaza sa fie lansat pe piata in prima jumatate a anului 2020.

Afisat intr-o faza de prototip anul trecut, viitorul ventilator de birou, bazat pe NF-A12x25, si un sistem de amplificare a fluxului de aer in trei directii, a fost prezentat in cadrul Computex 2019 ca un prototip de pre-productie, avand un design vizual actualizat.

Datorita sistemului de amplificare, care accelereaza si imbunatateste fluxul de aer al ventilatorului, acesta produce o adiere puternica si concentrata, care poate fi resimtita chiar si la o distanta mai mare de 2 m. Acesta reuseste sa fie suficient de silentios pentru mediul de la birou. Ventilatorul de birou va fi disponibil pe piata anul viitor.

Pe partea de cromatica, Noctua a prezentat versiuni black ale modelelor NH-D15, NH-U12S si NH-L9i, precum si ale ventilatoarelor NF-A20, NF-A9, NF-A9x14 si NF-A8. care sunt programate pentru lansare in Q4 2019.

Versiunile black ale modelelor NF-A12x25 si NF-A12x15 vor fi disponibile in prima jumatate a anului 2020. In plus fata de aceste versiuni black, Noctua a prezentat si variante white de NF-A15, NF-A14 si NF-F12, acestea fiind disponibile tot in prima jumatate a anului 2020.

Gama Redux va fi extinsa cu un cooler CPU din seria NH-U12. Acesta va fi o versiune imbunatatita, la un pret atractiv, a popularului NH-U12S.

In timp ce numarul de heatpipe-uri si accesorii vor fi reduse, cooler-ul va fi dotat cu acelasi sistem de montare SecuFirm2, prezent pe modelele mai scumpe ale Noctua. In prezent, este programat pentru lansare in prima jumatate a anului 2020.

Prototipurile ventilatorului au inclus modele subtiri de 140×15, 80×15, 70×15 si 50x10mm din seria A, precum si un echivalent de 140 mm al modelului NF-A12x25, toate acestea fiind planificate pentru anul 2021. Un model de 60x15mm ar trebui sa fie disponibil in a doua jumatate a anului 2020.

Nu in ultimul rand, Noctua a dezvaluit doua accesorii viitoare, ambele ar trebui sa ajunga pe piata pana la sfarsitul anului: un hub cu 8 porturi, care va permite utilizatorilor sa conecteze, sa controleze si sa monitorizeze pana la 8 ventilatoare PWM si un convertor step-down de la 24V la 12V DC-DC.

Acestea din urma vor face posibila functionarea tuturor ventilatoarelor Noctua de 12V in medii de 24V, permitand utilizatorilor sa integreze ventilatoarele de 40 si 60mm, cum ar fi NF-A4x10 FLX si NF-A6x25 PWM, in sisteme bazate pe 24V, cum ar fi imprimantele 3D. Convertorul va suporta atat controlul vitezei PWM cat si turatia, precum si monitorizarea RPM.

Noctua se mandreste cu modelul NF-A12x25, care a fost numit cel mai bun ventialtor al anului, de catre juriul Asociatiei Europene a Hardware-ului, alcatuit din editorii a noua publicatii hardware din Europa. In mod remarcabil, modelul NF-A12x25 a fost, de asemenea, primul produs de cooling care ajuns vreodata pe lista celor mai bune produse globale ale anului.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.