Era jucatului staționar începe să apună încet-încet, făcând loc gaming-ului portabil, un trend pe care tot mai mulți producători îl adoptă. Gamerii casual sunt în continuă creștere, iar producătorii se adaptează cererii. Ultimul exemplu în acest sens este NVIDIA SHIELD, un concept interesant: o consolă în formă de gamepad cu un display HD.

SHIELD integrează ultima generație de procesor mobil și anume Tegra 4 (GPU cu 72 nuclee și procesor ARM A15 cu 4 nuclee). Tegra 4 are un consum mult mai mic comparativ cu Tegra 3, și oferă performanțe de pînă la 6 ori mai mari.

Layout-ul controller-ului este asemănător cu cel de la PS3, doar că în centru se află 5 butoane cu funcții de management. Forma sa însă, este asemănătoare cu controller-ul de XBOX 360, dar puțin mai masiv și mai butucănos. Display-ul este HD 720p, are 5″ și suportă multi-touch. Pe partea audio stă binișor, cele 2 boxe oferind un sunet clar și puternic. Placa de re’ea Wi-Fi integrată este compatibilă cu standardul 802.11n, iar sistemul de operare este Android Jelly Bean.

Pe partea de conectică enumerăm un port USB, slot de card microSD, un HDMI și mufă Jack de 3.5″.

Consola suportă toate jocurile pentru Android, acestea fiind disponibile în Google Play și TegraZone. Câteva jocuri din portofoliu sunt: Dead Trigger 2, Real Boxing, Arma Tactics, Rochard, Blood Sword etc.

Până acum nu pare mare inovație, dar am lăsat la final ceea ce este mai interesant: posibilitatea de a juca orice joc de pe PC prin streaming (low-latency, datorită receiver-ului Wi-Fi de mare viteză) pe consolă. Condiția este ca PC-ul să fie cu placă NVIDIA, seria GTX600.

{gallery}/2013/01-news/ianuarie/09/nvidia-shield:124:105:0:1{/gallery}

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.