NVIDIA a anuntat astazi seria GeForce RTX, primele placi grafice (GPU) bazate pe noua arhitectura NVIDIA Turing si pe platforma NVIDIA RTX, uneste shaderele de noua generatie cu ray tracing in timp real si aduce noi capabilitati pentru inteligenta artificiala (AI).

Aceste capabilitati grafice hibride reprezinta cel mai important salt intre generatii din istoria GPU-urilor de gaming. Turing – care ofera o performanta de 6 ori mai mare decat predecesorul sau, Pascal – redefineste PC-ul ca platforma suprema de gaming, cu noi functionalitati si tehnologii care ofera gaming 4K HDR la 60 frame-uri pe secunda chiar si in cazul celor mai solicitante jocuri.

“Turing inaugureaza o noua era a gaming-ului, cu un nivel de realism posibil doar prin ray tracing, ceea ce multi oameni credeau ca va fi posibil doar peste 10 ani. Inovatia consta intr-un model hibrid de randare care sporeste grafica de PC si adauga accelerarea ray tracing-ului la o viteza uluitoare si AI. RTX va redefini grafica pe PC. Odata ce vei vedea un joc ruland pe RTX, nu va mai exista cale de intoarcere”, a declarat Jensen Huang, fondator si CEO al NVIDIA, in cadrul Gamescom, cea mai mare expozitie de gaming din lume.

GeForce RTX — o noua familie de placi grafice
Noile placi grafice GeForce RTX 2080 Ti, 2080 si 2070 include functionalitati nemaiintalnite in cazul GPU-urilor, precum:

  • Noi core-uri RT care permit ray tracing in timp real pentru obiecte si medii, cu umbre realiste, reflexii, refractii si iluminare completa.
  • Core-urile Turing Tensor dispun de procesare extrem de rapida de tipul retelelor neurale.
  • Un nou framework NGX pentru grafica neurala integreaza AI inprocesul grafic, ceea ce le permite algoritmilor de AI sa imbunatateasca semnificativ si sa genereze imagini.
  • Noua arhitectura Turing cu Variable Rate Shading le permite shaderilor sa se concentreze pe puterea de procesare in zone in cu un nivel ridicat de detalii, oferind astfel un spor de performanta.
  • Un nou sistem de memorie cu GDDR6 de viteza foarte ridicata, cu memorie de banda de peste 600GB/s care ofera gaming rapid, la rezolutie inalta.
  • NVIDIA NVLink, o interfata de conectare rapida care ofera mai multa latime de banda (pana la 100 GB/s) si scalabilitate imbunatatita pentru configuratiile multi-GPU (SLI).
  • Suport hardware pentru USB Type-C si VirtualLink, ceea ce duce la crearea unui nou standard in industrie pentru a creste puterea, afisajul si latimea de banda necesare in linie cu cerintele impuse de noua generatie de casti de VR, printr-un singur conector USB-C.
  • Tehnologii noi pentru imbunatatirea performantelor aplicatiilor de VR, precum Variable Rate Shading, Multi-View Rendering si VRWorks Audio.

Construit de NVIDIA pentru gameri 
NVIDIA lanseaza versiunile speciale Founders Edition pentru noile placi grafice GeForce RTX. Proiectate si construite in conformitate cu standardele companiei, noile GPU-uri include noi functionalitati-cheie:

  • Design gandit pentru overclocking, cu o sursa de alimentare iMON DrMOS de noua generatie cu 13 faze si un management al energiei de ordinul sub-millisecundelor, pentru performanta maxima in overclocking.
  • Ventilatoarele axiale duale cu 13 lame produc un flux al aerului de trei ori mai puternic si un zgomot foarte redus.
  • Carcasa din aluminiu turnat si finisat cu un nivel ridicat de detalii ofera o greutate redusa si un design deschis cu linii continue.
  • Prima placa grafica cu vapor chamber care acopera intreaga suprafata a PCB-ului, careimbunatateste dispersia caldurii si transferul de caldura catre lamelele radiatorului.
  • DisplayPort 1.4a imbunatatit cu DSC, care ii permite unui singur conector sa suporte un monitor 8K la 60Hz.

Suport pentru GeForce RTX la nivelul industriei

Cei mai mari publisheri, dezvoltatori de jocuri si creatori de motoare din lume si-au anuntat sprijinul pentru platforma NVIDIA RTX, pentru a aduce ray tracing-ul in timp real si impactul inteligentei artificiale in jocuri. Printre titluri se numara Battlefield V, Shadow of the Tomb Raider, Metro Exodus, Control si Assetto Corsa Competizione. Dintre dezvoltatori amintim EA, Square Enix, EPIC Games si nu numai.

Platforma NVIDIA RTX a devenit rapid standardul in industrie pentru ray tracing in timp real si inteligenta artificiala in jocuri. Platforma RTX este folosita de un numar mare de dezvoltatori de aplicatii de randare profesionala, precum Adobe, Autodesk si Pixar.

Pret si disponibilitate

Placile grafice GeForce RTX au preturi incepand de la 499 dolari si, impreuna cu modelul Founders Edition, vor fi disponibile la nivel global in 238 de tari si teritorii. Vor fi comercializate de parteneri precum ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY si Zotac.

Precomenzile pe site-ul nvidia si la peste 100 de parteneri incep de astazi pentru GeForce RTX 2080 Ti si GeForce RTX 2080, cu disponibilitate din 20 septembrie. Modelul GeForce RTX 2070 va fi disponibil in luna octombrie.

GPU GeForce Ray Tracing Performanta Memorie De la Founders Edition
RTX 2080 Ti 10 GigaRays/sec 78T RTX-OPS 11GB 999$ 1.199$
RTX 2080 8 GigaRays/sec 60T RTX-OPS 8GB 699$ 799$
RTX 2070 6 GigaRays/sec 45T RTX-OPS 8GB 499$ 599$

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.