Procesul de alegere manuala este cunoscut de ceva vreme si in general iti permite sa lansezi o serie noua folosind acele golden chips doar atunci cand vinzi suficient de multe din produsul original. Cu alte cuvinte, produci multe cipuri de un fel si pe cele care stii ca merg mai bine decat asteptarile tale, le pastrezi de o parte.

E adevarat ca GTX 980M este al naibii de performant, insa este o diferenta semnificativa intre el si GTX 980 pentru desktop. Am subliniat acest aspect in review-ul laptop-ului Asus G751JY, unde am observat ca acel laptop se comporta exact ca un i7 4790K+GTX 780. E o performanta buna pentru un laptop, dar nu cea mai buna.

Si dupa ce AMD s-au decis sa aleaga manual cipurile Fiji si sa lanseze Fury Nano, o placa video care are un consum redus fata de Fury X pentru ca cipul in sine este unul golden si necesita un voltaj mai mic. Face si Nvidia acelasi lucru, doar ca este evidenta diferenta de viziune a celor doua companii.

SI ce face pana la urma acest nou GTX 980? Nimic diferit fata de unul pentru desktop. Totusi, din screenshot-ul pe care l-au aratat in conference call in care se vedea scorul de 6327 in 3D Mark FireStrike Extreme, pot spune ca acea configuratie pe care a fost rulat benchmark-ul este mai rapid decat platforma noastra de test cu Skylake 6700K la 4,5 GHz si GTX 980 G1 de la Gigabyte ruland la frecvente implicite care obtine 6286 de puncte.

Asadar, e acelasi lucru. Suna interesant. Sa vedem totusi si la ce sume se vor invarti laptop-urile care vor integra acest placi video, probabil cat o masina. Mai multe informatii in slide-urile de mai jos.

{gallery}/2015/news/23.9.2015/980-laptop:171:105:0:1{/gallery}

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.