După cum probabil unii dintre voi ştiţi, între 12 şi 17 februarie se desfăşoară Mobile World Congress la Barcelona . În cadrul acestui Expo-Show NVIDIA alături de parteneri ca Samsung, Acer, Asus, Dell, LG şi Motorola, au anunţat lansarea de noi tablet-uri şi smartphone-uri pentru acest an.

Deşi noi la WASD nu prea acordăm mare atenţie acestui gen de evenimente deoarece piaţa mobile nu reprezintă punctul nostru de maxim interes, este extrem de interesantă totuşi evoluţia procesoarele în acest segment.

NVIDIA a realitzat o prezentare ce a avut ca subiect proiectul cu nume de cod „KAL-EL”. Noul CPU este un „quad-core” capabil de redarea conţinutului video HD în format 1440p la o rezoluţie de 2560*1600.

După cum vedeţi în slide-ul de mai jos, „KAL-EL” depăşeşte, cu puţin, chiar şi performanţele unui procesor de notebook.

Ca o notă, numele de cod din road-map-ul pentru noua generaţie Tegra, reprezintă numele reale ale unor eroi din benzile desenate: Kal-El îl reprezintă pe Superman, Wayne – Batman, Logan – Wolverine, iar Stark pe Iron-Man. Nu putem decât să apreciem cultul pentru benzile desenate al celor din Santa-Clara.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.