NVIDIA a anunţat astăzi că a semnat un nou contract de licenţiere cu Intel, ce va dura 6 ani, în valoare de 1.5 Mld $. Pentru folosirea tehnologiei NVIDIA, Intel va plăti aceşti 1.5 Mld $ în 6 rate anuale, începând cu data de 18 Ianuarie 2011.

De asemenea, NVIDIA şi Intel au căzut de acord să renunţe la toate disputele legale.
„Acest contract înseamnă începutul unei noi ere pentru NVIDIA”, spune Jen-Hsun Huang, preşedintele şi CEO NVIDIA. „Această licenţă cross cu Intel reflectă valoarea substanţială a tehnologiilor vizuale şi de parallel computing. Subliniază, de asemenea, importanţa invenţiilor noastre în viitorul tehnologiei personale, precum şi în expansiunea pieţelor de mobile şi cloud computing”.
Sub noul contract, Intel va avea acces în continuu la toată gama de patente NVIDIA. În schimb, NVIDIA va primi un agregat de 1.5 Mld $ în taxe de licenţiere, plătibili în rate anuale, şi folosirea patentelor Intel, consistentă cu contractul de 6 ani deja existent. Acesta exclude procesoarele proprietare Intel, memoriile flash şi anumite chipset-uri pentru platformele Intel. Acest contract expiră în 31 Martie 2011.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.