PAC-MAN implineste 40 de ani, iar Bandai Namco impreuna cu NVIDIA au anuntat aceasta celebrare prin reconstruirea jocului folosind Inteligenta Artificiala.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=BYt6r8z6pUY[/embedyt]

 

AI-ul de la NVIDIA se numeste GameGAN (retea generativa adversiala) si a reconstruit PAC-MAN dupa vizionarea a 50.000 de episoade de joc. Da, AI-ul a invatat sa recreeze PAC-MAN frame cu frame prin simpla vizionare a jocurilor si receptarea input-urilor.

Game-engine-urile GAN sunt compuse din doua retele neurale care concureaza intre ele. Una genereaza continut fals cat mai aproape de original, iar cealalta incearca sa depisteze acele falsuri. Cele doua retele invata una de la cealalta la nesfarsit putand sa ajunga la recreatii insesizabile fata de realitate.

„Am vrut sa vedem dacă AI-ul poate invata regulile unui mediu doar analizand scenariul unui agent care se misca prin joc. Si a facut-o.” -Seung-Wook Kim, cercetator NVIDIA si autor principal al proiectului

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=4OzJUNsPx60[/embedyt]

 

Totusi, recreerea de la NVIDIA nu este o copie fidela a originalului PAC-MAN. Dupa cum se vede din video, sprite-urile sunt blurate iar personalitatile fantomelor, care afecteaza comportamentul lor in gameplay, nu au putut fi transpuse in aceasta versiune. Esenta insa, mancatul de granule in timp ce te feresti de inamici, e acolo.

AI-urile de tip GAN sunt inca la inceput, dar prevestesc un viitor stralucit pentru generarea automata in level-design, simulari pentru antrenarea masinilor autonome sau, de fapt, oriunde AI-ul trebuie sa invete un mediu inainte de a interactiona cu lumea reala.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=p5U4NgVGAwg[/embedyt]

 

NVIDIA va lansa acest tribut al classic-ului PAC-MAN mai tarziu in acest an pe AI Playground. Tot aici puteti experimenta cu GauGAN (numit dupa pictorul Paul Gaugin), un model de deep-learning care transforma mazgalituri in obiecte fotorealistice.

 

Similar Articles

3 thoughts on “PAC-MAN recreat de un AI NVIDIA

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.