Mai ţineţi voi minte că vă povesteam noi acum ceva vreme cum că domnul Patrice Desilets, creatorul seriei Assassin’s Creed, a avut o aventură interesantă de-alungul carierei sale? Ei bine, domnul Desilets şi-a găsit cariera perfectă, Game Designer răzvrătit!

Pe scurt, povestea sună cam aşa.

Pe undeva prin vara anului 2010, domnul Patrice Desilets era foarte mulţumit de rezultatele obţinute de către Assassin’s Creed II, o serie pe care el a conceput-o împreună cu o anume domnişoară care încă mai lucrează la Ubisoft. Ei bine, Desilets se cam plictisea de atâţia bani aruncaţi în direcţia sa aşa că rapid şi-a luat tălpăşiţa din cadrul companiei Ubisoft, reuşind să obţină un studio propriu sub tutela THQ prin 2011.

După cum ştim cu toţii, publisherul THQ a murit anul acesta în Ianuarie. Ce a rezultat din licitaţia proprietăţilor THQ a fost o rapidă achiziţionare a studio-ului THQ Montreal de către cine mai exact? Ubisoft!

Din acel moment, domnul Desilets nu era decât un simplu angajat în faţa companiei Ubisoft. Nu ştim dacă soarta i-a fost favorabilă, însă în momentul de faţă publisherul Ubisoft a decis să îi taie craca de sub picior lui Patrice şi să îl concedieze.

Sună a scenariu de film cu super eroi în care antagonistul trece mai întâi printr-o traumă şi ajunge să lupte împotriva principiilor societăţii, care din perspectiva lui, sunt greşite. Putem spune că Patrice a devenit acel antagonist care acum îşi declară ura faţă de părinţii de sânge între timp deveniţi părinţi adoptivi. Conform spuselor sale el „va face tot posibilul să îşi recapete drepturile creative şi mândria pierdută din momentul achiziţiei studioului său de către fostul angajator”.

Ah, francezii (canadieni, whatever) ăştia sunt nişte bomboane de oameni. Dramă în industria jocurilor. Aşa cum trebuie executată. 

Vă vom ţine la curent cu aventurile revoluţionarului francez Patrice. Până atunci, îi urăm baftă şi sperăm să îşi recapete…..chestiile.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.