Suna de parca v-as recomanda un software care optimizeaza registrii din Windows, insa, realitatea este ca orice soft ai folosi pentru a-i optimiza, tot nu ii va da aripi computerului tau vechi de 5 ani.

Stiu ca Intel Core i7 in esenta suna a „cea mai buna performanta”, dar mai conteaza si despre ce i7 este vorba. Un procesor Intel Core i7 nou defineste foarte bine acea sintagma, insa, unul mai vechi se poate spune ca a ramas in urma.
Pornind de la latimea de banda si terminand cu optiunile limitate ale placilor de baza de pe vremea batranului Intel Core i7 2600K, se poate spune ca acea platforma a invechit. Nu are cele mai noi tehnologii integrate si nici nu beneficiezi de interfetele rapide pentru a conecta cele mai noi dispozitive extrene.

Da, un i7 2600K e bun in gaming. Este foarte apropiat de un Intel Core i7 4770K. Dar doar in gaming. Si este normal sa nu te joci toata ziua, ci sa mai dezarhivezi si tu cele 4 arhive de 2GB primite prin Wetransfer, sau sa mai editezi si tu un clip video care contine gameplay dintr-un joc care ti-o placea.
Ideea este ca daca faci si altceva decat sa te joci, si sigur faci, te vei lovi de faptul ca o platforma veche este atat mai lenta, cat si lipsita de posibilitati moderne de expansiune (cum ma lovesc si eu zilnic la serviciu).

Ideea este ca desi in mod normal procesorarele devin end of life atunci cand se lanseaza o platforma noua pe acelasi segment, Intel Core i7 4790K si restul procesoarelor din a 4-a generatie Core nu sunt inca in acest stadiu si asta se intampla tocmai pentru ca este o perioada de tranzitie de la DDR3 la DDR4. Mai mult decat atat, preturile lor sunt intr-o oarecare scadere (duap cum v-am precizat si aici) fata de cele pe care le aveau cand era singura platforma pe LGA 115X.

Hai sa va arat si voua un infografic interesant primit de la Intel.

infografic intel

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.