Continuăm distracţia (seria de prezentări de plăci de bază cu P67) cu o placă de bază ce face parte dintr-o serie special concepută pentru gameri (ROG). În ciuda numelui seriei însă, plăcile de bază din seria ROG sunt cunoscute datorită caracteristicilor de overclocking ce le îmbină perfect cu setea de performanţă a unui gamer.

Aşa că nu vă aşteptaţi să discutăm despre vreo placă de sunet integrată cu cip de la Creative, sau vreun maus care vine în pachetul plăcii de bază. Vom discuta despre chestiile noi pe care le aduce această placă de bază punându-ne în pielea unui user normal, nu a unui gamer hardcore.

 

Am observat din cele două articole de până acum, că 2600K este un procesor ce permite overclock-area în cel mai facil mod posibil, modificând multiplicatorul BCLK-ului. A, da, şi la nevoie mai e necesară şi creşterea voltajului. Să nu care cumva să faceţi greşeala să credeţi că dacă procesorul se overclockează atât de uşor nu va fi nevoie de o placă de bază ţeapănă şi că va fi suficient să aruncăm un 2600K în socket-ul unei plăci de bază ieftine şi gata, putem face orice ne trece prin cap.

Nu s-a pus problema aşa niciodată şi nici nu cred ca prea curând se va pune astfel. VRM-ul rămâne în continuarea o componentă foarte importantă, iar Maximus 4 Extreme vine dotată cu acelaşi Extreme Engine Digi+ întâlnit şi la plăcile Rampage III Extreme, plăci ce se află în topul preferinţelor overclockerilor hardcore.

 

 

Aşadar, hai să vedem ce noutăţi împachetează cei de la ASUS în Maximus IV Extreme.

Pages ( 1 of 4 ): 1 234Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.