PUBG, celebrul joc de tip battle royale, este interzis in Nepal, potrivit unui raport din Kathmandu Post. Autoritatile si parintii din Nepal sunt ingrijorati de faptul ca adolescentii si copiii sunt dependenti de acest joc. Drept urmare, oficialii au interzis jocul battle royale in natiunea himalayana.

Miscarea vine dupa ce Divizia de Criminalitate Metropolitana din Nepal a depus miercuri o contestatie de interes public la Curtea Districtuala din Kathmandu. O zi mai tarziu, Autoritatea de Telecomunicatii din Nepal a solicitat tuturor ISP-urilor si furnizorilor de servicii mobile sa blocheze jocul.

„Am primit o serie de plangeri din partea parintilor, scolilor si asociatiilor scolare cu privire la efectul jocului asupra copiilor”, a declarat Dhiraj Pratap Singh, seful Diviziei de Criminalitate a Metropolitanei in cadrul Kathmandu Post. „Am mai purtat discutii cu psihiatrii inainte de a cere Curtii Districtului din Kathmandu permisiunea de a interzice jocul.”

Singh a continuat sa spuna ca miscarea a fost inspirata de sfatul psihiatrilor. „Parintii si scolile s-au plans ca jocul afecta studiile copiilor lor si ii facea mai agresivi”, a spus el. „Cand am consultat psihiatrii, ei au mai spus ca violenta din joc ii poate face pe oameni agresivi in viata reala”.

S-ar parea ca PUBG-ul nu este vazut bine nici in India, jocul fiind interzis in provincia Gujara, zeci de persoane fiind arestate din cauza acestuia.

De asemenea, o alta tara care vrea sa scape de acest joc este China. Comisia de Etica pentru Jocuri Online din China ar vrea sa le interzica sau sa limiteze accesul copiilor la PUBG.

Player Unknown Battleground, zis si PUBG, si-a castigat popularitate la sfarsitul anului 2017, cu aproximativ 5 milioane de jucatori activi si peste 25

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.