Jason West, unul dintre co-fondatorii studiourilor de game development Infinity Ward si Respawn Entertainment, lucreaza acum cu Epic Games la un nou proiect, potrivit unui tweet de la Geoff Keighley, producator al The Game Awards.

Studioul „Fortnite” l-a angajat in secret pe West sa lucreze la eforturile sale de game development, a spus Keighley. Se pare ca a fost in biroul Epic Games timp de o luna.

Un reprezentant al Epic Games a confirmat angajarea lui West, dar nu si-a specificat rolul in companie, spunand doar ca „ofera o mana de ajutor la eforturile de dezvoltare ale Epic”.

Jason West a iesit din aceasta afacere de dezvoltare a jocurilor pentru o vreme, dupa ce a parasit Respawn in 2013, dar a acumulat o lista impresionanta de credite inainte de aceasta, incluzand si rolul de inginer pe primele doua jocuri Call of Duty, proiectul condus de Modern Warfare , si directorul Modern Warfare 2.

In timpul petrecut la Infinity Ward, West a lucrat la franciza „Call of Duty” alaturi de co-fondatorii Vince Zampella si Grant Collier si echipa lor de dezvoltare. Collier a plecat in 2009 pentru a se alatura companiei mama a studioului Activision. West si Zampella au fost concediati de la Infinity Ward un an mai tarziu, iar Activision acuza incalcarile contractului si nesupunerea.

Apoi au dat in judecata fostul lor editor, sustinand ca au fost concediati in mod ilegal. Activision a contestat, spunand ca perechea intentioneaza sa acapareze talentul Infinity Ward si sa-i duca la rivalul Electronic Arts. Ambele parti s-au stabilit pentru o suma nedezvaluita in 2012.

Dupa ce a parasit Infinity Ward, West si Zampella au fondat un nou studio numit Respawn Entertainment si au creat franciza „Titanfall”. West s-a retras din dezvoltarea jocurilor video in 2013, potrivit lui Polygon. La vremea respectiva, Zampella a spus intr-o declaratie ca West s-a retars pentru a avea grija de unele probleme de familie.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.