Asociatia dezvoltatorilor de jocuri din Romania anunta primul val de speakeri confirmati la DEV.PLAY 2018 by RGDA, conferinta romaneasca dedicata industriei de game development ce va avea loc in aceasta toamna.

Surpriza acestui prim anunt este popularul Rami Ismail, cofondator al studioului Vlambeer si un nume consacrat in industria dezvoltatorilor de jocuri.

DEV.PLAY va avea loc in perioada 04-05 octombrie 2018 si va pune accentul pe educatie si inovatie ca elemente esentiale pentru dezvoltarea industriei locale. Programul va contine o diversitate de  subiecte in materie de arta, tehnologie si business. Conferinta reuneste numerosi speakeri internationali si personalitati ale industriei recunoscute la nivel mondial si local intr-o serie de prezentari, workshopuri si paneluri.

Rami Ismail este dezvoltator de jocuri si impreuna cu Jan Wilem Nijman a fondat studioul Vlambeer, cunoscut pentru titluri precum Nuclear Throne, Ridiculous Fishing, Super Crate Box, Serious Sam: The Random Encounter si Luftrausers. Pasiunea pentru jocuri a inceput de la 6 ani iar rolul sau in industria de game development depaseste aspectul tehnic al programarii, Rami fiind un adevarat sustinator al industriei si remarcandu-se prin eforturile dedicate comunitatii.

El impartaseste foarte des cunostintele sale despre industria de game development prin sustinerea unor prezentari in cadrul incubatoarelor de jocuri, evenimentelor locale si universitatilor din toata lumea  dar si prin realizarea unor instrumente gratuite de dezvoltare precum faimosul presskit() ce ajuta dezvoltatorii de jocuri indie sa distribuie cu usurinta informatii despre proiectele lor viitoare.

“Industria de game development este una dintre cele mai importante industrii creative din Romania si speram ca tot mai multe studiouri independente sa iasa in fata cu proiecte care sa fie recunoscute la nivel international. Mergand si mai departe, unul dintre obiectivele acestei editii DEV.PLAY  este incurajarea generatiilor tinere de a se orienta catre industria jocurilor si de a se implica in realizarea unor proiecte remarcabile. Exista multi pasionati de gaming, programare si design grafic iar noi vrem ca Dev.Play sa le arate oportunitatile pe care le ofera aceasta industrie”, a declarat Catalin Butnariu, presedintele RGDA.

Speakeri internationali de top

Alaturi de Rami Ismail, la DEV.PLAY 2018 by RGDA va fi prezenta o serie de speakeri internationali, profesionisti sau dezvoltatori ai industriei de game development din intreaga lume. Primele nume confirmate sunt Grzegorz Mazur (Vile Monarch), Vlad Micu (un cunoscut consultant in industrie), Jodi Sahlin (Space Ape Games), Cvetan Rusimov (Imperia Online), Dave Pimm (Suffolk University) si Liviu Boar (Stuck in the Attick).

 Oportunitati pentru dezvoltatorii indie

Nordic Game Discovery Contest @ Dev.Play – Pentru al doilea an consecutiv, Nordic Game aduce in Romania  competitia Discovery Contest, ce ofera dezvoltatorilor indie o noua sansa de a-si prezenta proiectele selectate in cadrul unor sesiuni live. Competitia va avea loc la DEV.PLAY 2018 by RGDA iar mai multe detalii, precum si lista completa a premiilor, vor putea fi gasite in curand pe site-ul evenimentului.

De asemenea, DEV.PLAY 2018 by RGDA va fi gazda ceremoniei de decernare DEV.PLAY Awards Gala in cadrul careia vor fi premiate jocurile romanesti prezentate pe parcursul evenimentului in cadrul unui Indie Game Showcase iar toate informatiile legate de inscriere vor putea fi gasite pe pagina oficiala DEV.PLAY.

Bilete la DEV.PLAY 2018 by RGDA sunt deja puse in vanzare pe site-ul evenimentului si pe pagina de facebook Dev.Play Conference.

Mai multe nume si activitati din cadrul DEV.PLAY 2018 by RGDA vor fi anuntate pe parcurs.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.