Sapphire a anuntat o noua placa video dedicata entuziastilor, pentru jocuri 4K si aplicatii multi-screen. Sapphire Tri-XRadeon R9 FURY este bazata pe noul GPU Fiji de la AMD, ce combina arhitectura Graphics Core Next cu tehnologia HBM, despre care noi am mai vorbit aici.

In legatura cu temperatura, noi ne-am manifestat uimirea fata de cat de rece lucra placa, in review, dar engineering sample-ul avea o solutie de racire pe baza de lichid, in timp ce versiunea Sapphire e pe aer si foloseste o versiune a cooler-ului Tri-X (trei ventilatoare de 90mm).

Reteaua acesteia de conducte consta in doua de 8mm si patru de 6mm, pe langa cele de 10mm prezente in mod normal. Caldura este transferata de la GPU cu ajutorul unei placi de cupru, iar conductele sunt inconjurate de lamele suprapuse.

Temperaturile la care lucreaza placa sunt controlate de sistemul AMD Advanced Fan Control, care regleaza viteza ventilatoarelor analizand datele de la o multitudine de senzori termici pentru a obtine o temperatura tinta, placa putand opri complet ventilatoarele la incarcare mica.

Utilizatorul poate observa direct starea placii prin intermediul unor leduri. Primul led indica faptul ca placa se afla in mod AMD ZeroPower. Dupa acesta, 8 leduri indica intensitatea activitatii GPU sub sarcina. Culoarea acetor leduri este personalizabila de catre utilizator.

Cu totul, constructia pentru solutia de racire depaseste PCB-ul si un PCB de dimensiuni reduse era unul din avantajele tehnologiei HBM, dar pasi marunti, presupun.

Ca specificatii tehnice, in cea mai recenta evolutie a arhitecturii GCN de la AMD exista 3584 Stream Processors cu o viteza de 1000 MHz (crescuta la 1040MHZ pe modeul OC Sapphire). Este echipata cu 4GB memorie HBM cu interfata 4096 biti si 512GB/s latime de banda. Acesta arhitecura suporta, de asemenea, AMD CrossFire, iar onboard DSP livreaza AMD TrueAudio.

Pentru suportul de monitoare multiple placa are trei Display Port si o iesire HDMI (1.4a). Acest lucur face ca placa sa suporte nativ patru monitoare, pana la sase monitoare cu un hub MST sau monitoare cu facilitate Daisy-chain. Placa este dotata cu Dual Bios Switch.

Sapphire Tri-X Radeon R9 FURY este compatibila DX12 si are suport pentru AMD FreeSync, VSR si Liquid VR.

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.