În sfârşit! PSP2 a fost dezvăluită oficial ieri. Vă spuneam aici că Sony deja făcea pregătiri intense pentru marele anunţ. Adepţii gaming-ului mobil şi gadget-maniacii – inclusiv sus-semnatul – au fost în delir în momentul în care NGP a fost arătată publicului.

NGP vine de la Next Generation Portable, numele de cod atribuit PSP2.

Consola vine echipată cu un procesor quad-core, un display OLED de 5″, sensibil la atingere şi printre altele beneficiază de două stick-uri analog, un accelerometru care a fost implementat şi pe „Sony Move” alături de un giroscop şi chiar un modul 3G. Nu, nu va putea efectua apeluri telefonice. De acest lucru se va ocupa un alt membru al familiei PlayStation – PSP Phone.

 

 

Posesorii de PSP, fie el Phat sau Slim vor observa că la prima vedere nu s-a schimbat mai nimic în materie de design. Din punctul meu de vedere nici nu era noevoie pentru că PSP are unul dintre cele mai „user-friendly” design-uri de pe piaţă.

Specificaţiile esenţiale le aveţi însumate pe scurt aici.

 

 

Ca şi voi, mă întreb ce planuri au cei de la Sony cu modului 3G. Probabil va fi unul dintre modurile prin care Sony va livra conţinut pentru consolă deoarece PSP2 nu va mai avea suport pentru UMD-uri.

Sistemul de operare va fi Android. Sincer, abia aştept să aflu care este viziunea Sony asupra „sistemului de operare minune”, în primul rând pentru că Android este open-source şi în al doilea rând sunt curios cum vor proteja conţinutul proprietar. Ne aşteaptă o perioadă foarte interesantă.

Sony are deja titluri gata de lansare pentru PSP2. Uncharted 2, Killzone, Metal Gears Solid 4 sunt doar câteva dintre titlurile ce sunt în momentul de faţă gata pentru PSP2. Dealtfel, în cadrul conferinţei de lansare demonstraţia a fost făcută cu jocul Uncharted 2.

 

 

După cum vedeţi puteţi folosi atât accelerometrul cât şi display-ul în timpul jocului. Pe mine mă încântă cel mai mult faptul că se poate ţinti cu ajutorul accelerometrului. Îmi imaginez deja cum vor arăta meciurile în multiplayer.

 

 

Momentan detaliile legate de disponibilitate şi mai ales de preţ nu sunt publice. Dar ţinând cont de faptul că majoritatea smartphone-urilor de pe piaţă nu beneficiază de tehnologiile cu care vine echipată PSP2 şi au un preţ ce se învârte în jurul a 600 USD, mai mult ca sigur pasionaţii ar trebui să înceapă să facă economii de pe acum.

 

>

 

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.