Ieri am fost invitaţi la un eveniment organizat de către Kingston, unul dintre liderii mondiali în producţia de memorii, unde ne-a fost prezentată situaţia actuală pe piaţa mondială a companiei.

Kingston a anunţat rezultate pozitive pentru anul 2008 concretizate într-o creştere de 6% a vânzărilor pe plan mondial, în comparaţie cu anul anterior, cele mai mari vânzări fiind înregistrate pe segmentul memoriilor flash (carduri de memorie şi dispozitive USB), dar şi pe segmentul memoriilor de PC, unde s-a înregistrat o creştere de aproape 13%.

Astfel, Kingston îşi consolidează poziţia pe piaţa internaţională, în ciuda crizei economice care a cauzat o scădere vertiginoasă a preţurilor, dar şi falimentul unor nume mari, cum ar fi Qimonda.
Pawel Smigielski – manager regional Europa de Est în cadrul Kingston Technology Europe Ltd. şi Mihai Marcu – business development representative pentru România, Moldova şi Bulgaria, au declarat că sunt încântaţi să afirme că se constată o schimbare în bine a pieţei de pe la noi, utilizatorii orientându-se din ce în ce mai mult spre soluţii branded.

Mihai Marcu a menţionat că obiectivul companiei pentru anul 2009 referitor la piaţa locală este de a dezvolta segmentul din zona de retail, cum ar fi memoriile USB şi cardurile de memorie pentru dispozitivele mobile dar şi încercarea de a acorda o atenţie sporită entuziaştilor şi a gamerilor, datorită interesului crescut pentru memoriile din gama HyperX. Kingston şi-a completat gama de produse cu noile soluţii de stocare SSD din seria SSDnow. Seria E (SSDnow E) este orientată spre segmentul de business, cu capacităţi de 32 de Gb şi viteze de 170MB la scriere şi de 250 MB la citire. Seria SSDnow M se adresează utilizatorilor dinamici care au nevoie de performanţe ridicate în condiţi de mobilitate. Capacităţile sunt de 80, dar şi de 160 Gb şi oferă viteze de 250 MB la citire şi 70 MB la scriere.

Bineînţeles, soluţiile de stocare le recomandăm şi gamerilor, însă preţul nu prea îi avantajează momentan (aproximativ 620£ pentru modelul de 32GB şi 560£ pentru cel cu capacitate de 80GB la PC Upgrader). Dar dacă ne luăm după evoluţia preţurilor la memoriile DDR3, peste puţin timp SSD-urile de la Kingston vor putea fi folosite de orice gamer sătul de aşteptat în ecranul de loading.

Pentru a demonstra caracteristicile noilor memorii DDR3 din seria HyperX şi a SSD-urilor de care am vorbit mai sus, Kingston ne-a pus la dispoziţie o super-configuraţie, compusă dintr-o placă de bază Gigabyte GA-EX58 Extreme, un Intel Core i7 overclockat la 4,4Ghz(voltaj de 1.5v), un kit triple channel HyperX DDR3 3×1 GB overclockate de la 2000 Mhz la 2133 Mhz(voltaj crescut de la 1,65v la 1,8 v), o placă video Gigabyte GTX285 şi un SSD din noua serie M. Răcirea “jucăriei” a fost asigurată de un Dimastech Phasechange.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.