Cu cîteva luni în urmă, Blizzard dezminţea zvonurile prin care i se aduceau acuzaţii cum că ar vrea să transforme universul Starcraft în unul MMO şi că viitorul joc MMO va fi unul în totalitate nou. Din nefericire, Starcraft II va fi foarte probabil transformat în noua maşină de făcut bani marca Blizzard prin taxa lunară ce trebuie plătită pentru accesul la serverele Blizzard, taxă care va fi impusă anumitor jucători.

Nu vă speriaţi. Decizia de a impune o taxă lunară pe accesul la Battle.net nu ne afectează şi pe noi. Din punctul nostru de vedere e doar un semnal de alarmă mai ales după ce tot Blizzard a adus la disperare milioane de fani cu artificiul folosit pentru jocurile în LAN.

După sondaje şi alte giumbuşlucuri, oamenii cu putere de decizie de la Blizzard au concluzionat că ruşii nu au puterea financiară de a cumpăra jocul, care va costa după cum vă anunţam pe forum, aproximativ 60$. Ruşii vor putea cumpăra o variantă mai ieftină a jocului care va costa 25$, dar care va avea o perioadă limitată la un an de acces la serverele Battle.net. O să existe chiar şi o variantă mult mai ieftină, probabil în sistem Direct2Drive, ce o să coste în jur de 12.5$, dar perioada de acces pentru multiplayer va fi şi ea redusă la 120 de zile.

Taxa va fi în jur de 3€ pe lună, iar preţul unui upgrade la versiunea normală va fi în jur de 30€. Preţurile nu sunt oficiale momentan, însă Blizzard a confirmat oficial decizia de a implementa acest sistem în Rusia.

Cel mai probabil Blizzard foloseşte ca paravan aspectul financiar pentru a masca frica de problemele pe care le cauzează ruşii când vine vorba de piraterie. Pentru moment, nu există zvonuri cum că Blizzard ar intenţiona să folosească acest sistem şi la noi sau în alte ţări din UE.

 

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.