CEO-ul AMD, Lisa Su, a confirmat astazi ca noile Tesla vor avea APU AMD, adica CPU si GPU integrate intr-un singur cip.

In cadrul expozitiei Computex, AMD a confirmat zvonurile ca va produce hardware pentru noile Tesla. Modelele proaspete S si X vor dispune de acelasi RDNA 2 precum PlayStation 5 si Xbox Series X|S. Procesorul va fi Ryzen, cu placa video Radeon integrata.

Zvonurile ca Tesla va dispune de acelasi hardware precum consolele dateaza inca din ianuarie, cand AMD a anuntat ca noile modele vor avea sisteme de infotainment pana la 10 teraflopi de putere.

Lisa Su a precizat ca grafica RDNA 2 va interveni numai atunci cand sistemul necesita multa putere. Asemanator modului in care laptopurile schimba intre placa integrata si cea dedicata in functie de sarcini.

Plus ca nimeni n-ar vrea sa tina o placa video puternica activa tot timpul, consumand bateria masinii electrice.

amd tesla

Avantajele unei placi video de calitate in masina variaza. Unii se pot juca in timp ce-si incarca masina, altii o pot face cand mananca. In orice caz, masina dispune de doua ecrane: unul de 17 inch (~43 cm) in fata si inca unul in spate pentru pasageri. Asa ca, daca soferul are de condus, pasagerii din spate au tot timpul sa incerce softul.

CEO-ul Tesla, Elon Musk a dezvaluit sambata pe Twitter ca Modelul S Plaid, care dispune de noul sistem AMD, o sa fie scos la vanzare pe 10 iunie. El declara ca masina se simte „ca o nava spatiala”.

O Tesla cu asemenea putere grafica o sa coste probabil peste $75.000. Intrebarea este, ca intotdeauna: inovatie sau gimmick?

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.