Nu e de mirare că programatorii buni sunt extrem de rari, în special programatorii români care migrează spre orizonturi îndepărtate şi mai calde din punct de vedere financiar. Ubisoft împreună cu Microsoft au încheiat un parteneriat prin care vor să încurajeze coderii români în a-şi arăta priceperea. Evenimentele de acest gen la noi sunt la fel de rare ca şi programatorii buni aşa că WASD.ro salută această iniţiativă.

Ubichallenge are ca motto „Hai să scrii cod!” şi vine sub forma unui concurs cu premii unde tinerii pot să îşi arate valenţele în programarea web, în special ASP.net.

Această competiţie este prima dintr-o serie de evenimente Ubisoft care vor răsplăti tinerele talente cu premii consistente – printre care şansa de a lucra într-unul dintre studiourile Ubisoft fără a trece printr-o perioadă de internship. Următoarele ediţii se pare că sunt deja în plan şi vor fi realizate cu ajutorul mai multor parteneri.

 

Cezar Floroiu, Production Manager în cadrul studioului Ubisoft Bucureşti a declarat:

„Studioul Ubisoft din București este cel mai bun exemplu privind succesul pe care-l au programatorii români în cadrul industriei IT. A venit timpul să mai facem un pas înainte și să aducem sub lumina reflectoarelor talentele încă nedescoperite, oferindu-le o reală șansă de afirmare.”

 

Ubichallenge se va desfăşura în perioada 20 septembrie – 20 octombrie, iar punctul culminant va fi o sesiune de „Q&A” în cadrul căreia vor fi aleşi câştigătorii.

Pentru alte detalii şi regulamentul competiţiei mergeţi aici: www.ubichallenge.ro .

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.