Secretul celor de la EVGA a fost dezvăluit. Placa poartă numele de EVGA X58 „Classified”. Rolul acesteia este de a fi varful de gama pentru EVGA si pare a fi un concurent serios pentru celalte branduri veterane. Este bazată pe acelaşi chipset X58 ca şi „fratele” mai mare şi are acelaşi 3-way SLI, dar cu nenumărate îmbunătăţiri pentru entuziaştii overclocking-ului.

Placa vine cu 2 conectori de 8-pini 12v pentru alimentarea procesorului, care apoi sunt trecuţi printr-un PWM cu 10 faze. Pentru memorii placa pune la dispoziţie o alimentare în 4 faze, iar pentru northbridge în 3. De asemnea, placa vine cu patru slot-uri PCIe x16 în dotare.

Sistemul de racire al plăcii este în totalitate pasiv, bazat pe heatpipe-uri şi decorat cu diverse efecte vizuale. O dotare specială pentru împătimiţii de overclocking este ECP. ECP (EVGA Control Panel) conţine clasicele switch-uri pentru power, reset şi clear CMOS, dar şi 3 switchuri pentru modficare a VCore-ului cu câte 0,1V. Pe acest control panel mai sunt prezente un LED display pentru diagnosticare şi jumperi ce pot opri port-urile PCIe la alegere.

Mai jos aveţi un filmuleţ în care sunt prezentate toate caracteristicile plăcii, dar şi combinaţiile multi-VGA în care poate fi folosită.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.