Acum pot să mă gândesc şi eu liniştit la ce voi mai scrie despre 250-ul care începe să îşi piardă răbdarea cu mine. Chiar l-am ignorat în ultimul timpL, mi-am văzut doar de GO OC.

În fine…sper ca tona de oboseală pe care am acumulat-o în ultimul timp să nu îmi afecteze coerenţa în rândurile ce urmează.

Acest articol îl scriu pentru a pune la dispoziţie cumva participanţilor, dar şi cârcotaşilor, toate datele necesare legate de fiecare participant. Aici sunt incluse atât screenshot-urile cât şi validările fiecăruia.

Dar până să ajungem la partea aia mă gândesc că ar fi bine venită o vedere de ansamblu asupra celor întâmplate în înscrieri. Totul a decurs aproape normal. Singura problemă a fost că unii dintre participanţi nu au putut folosi formularul de înscriere (bad connection).

Cum văd eu lucrurile: s-au schimbat multe în ultimul an. Faptul că au fost 17+ interesaţi (adică au trimis rezultate) arată că nivelul cunoştinţelor despre overcloking şi power usage a crescut în ultimul timp. Veţi vedea din rezultate că au fost şi amatori cât şi cunoscători.

Din câte ştiu eu, unul dintre doritori chiar şi-a cumpărat placa de bază special ca să participe la concurs. Mă bucură acest fapt pentru că arată siguranţa lui, însă din păcate s-a înscris degeaba (a trimis rezultatele prea târziu). Păcat de efortul depus cât a dat din degete la tastatură ca să ajungă la acel rezultat. Data viitoare poate vei fi mai pe fază.

Au fost sesizări cum că a durat prea puţin. Da, cam aşa este şi pe viitor se va lungi perioada de înscriere. Puteţi fi siguri că şi anul următor va mai fi un concurs GO OC. Aşa că puteţi să vă gândiţi din timp dacă alegeţi plăci de bază produse de GIGABYTE. Sau macar dacă vă luaţi altceva, staţi în banca voastră şi nu vă mai lamentaţi ba că nu sunt ponderile corecte, ba că nu va reprezenta România cine trebuie.

Până la urmă este un concurs organizat de GIGABYTE şi ei doresc ca România să fie reprezentată de câştigătorul competiţiei GO OC, în niciun caz de miss popularitate.

Şi trecând peste aspectele astea veţi vedea clasamentul şi vă veţi convinge că ponderile au fost alese în aşa fel încât să aibe şanse şi cei cu sisteme mai slabe.

 

Inscriere si rezultate

Mai jos este vizibil clasamentul final după înscrieri.

 

 

În afară de cei de mai sus au mai fost câţiva ce au trimis rezultate, dar cu screenshot-uri aiurea sau le-au trimis prea târziu. Avem aşa:

– Mircea Popa care a rulat SuperPI o versiune prea veche;

– Ispas Ion care trimis 5 screenshot-uri în loc de două şi niciunul nu era cum trebuie;

– Iditoiu Ionut care a trimis prea târziu rezultatele;

– Marius Arbuzov care a trimis la fel, tot prea târziu

Cam atât am să vă spun legat de calificări. Mai departe urmează pozele de la finală şi clasamentul final plus norocoşii de la tombolă.

 

Finala GO OC România 2009

Locaţia aleasă de către organizatori a fost clubul Embassy din piaţa Lahovari. Alături de cei trei finalişti au fost prezenţi şi oameni din presă precum şi o mână de curioşi. Atmosfera a fost destul de liniştită până au început primii doi clasaţi din înscrieri să toarne azot. În acel moment aproape toată lumea se strânsese în jurul lor să asculte şi să vadă azotul cum sfârâie.

Veţi vedea mai jos pozele.

Concursul a fost împărţit în două, finala propriu-zisă şi concursul pentru presă unde s-a ales jurnalistul ce va însoţi echipa care va reprezenta România în Cehia.

Voi începe cu partea cea mai importantă, finala adevărată. Unde s-a desemnat overclocker-ul numarul 1 al României, pe o placă de bază GIGABYTE.

Cei trei finalişti au ajuns dis-de-diminteaţă, cam cu jumătate de oră înainte de a începe concursul. Pe semne că nerăbdarea îi dădea afară din casă 😛

Prima fază a fost alegerea componentelor, adică a procesorului, a memoriilor şi a plăcii video. Iniţial se mersese pe varianta „ini mini maini mo” (sau cum naiba se scrie), dar până la urmă s-au înţeles între ei şi le-au luat pe cele din dreptul fiecăruia.

Tudor Badică (Monstru) a fost cel mai „norocos”, în sensul că a nimerit la un exemplar de EP45-UD3P cu care nu s-a înţeles deloc.

Mihatoiu Matei (Matose) nu a avut nicio problemă cu platforma şi drept urmare a şi reuşit să iasă pe primul loc.

Nici Ioan Victor Pop (Dudu sau eXpander la noi pe forum) nu a avut nicio problemă cu platforma, doar că a ales să folosească răcire pe aer.

După multe ore şi mulţi nervi consumaţi clasamentul a arătat aşa:

Mihatoiu Matei cu un total de 10 Puncte – Screenshot-uri> SuperPI | Everest | 3D Mark Vantage
Ioan Victor Pop a acumulat 6 Puncte – Screenshot-uri> SuperPI | Everest | 3D Mark Vantage
Tudor Badica a obţinut doar 5 puncte – Screenshot-uri> SuperPI | Everest | 3D Mark Vantage
La partea de concurs dedicată presei clasamentul a arătat aşa:

Motoroiu Dan – XtremPC – Screenshot> SuperPI
Sorin Nita – PCWorld – Screenshot> SuperPI
Radu Neagu – Chip – Screenshot> SuperPI
Câştigătorii tragerii la sorţi sunt:

1. Sursă ENERMAX REVOLUTION85+ 850W – Rusu Razvan
2. Carcasă GIGABYTE Poseidon 310 – Dascalu Cosmin
3. Stick Kingston DataTraveler 150 – 32GB – Papusoi Stefan

 

Premiile surpriză din partea Lab501, Kingston şi Ktech merg către:

1. Remus Cursaru: Kingston HyperX KHX6400D2LLK2/4GB – 2x2GB DDR2 800 CL4
2. Vlad-Cristian Georgescu: Tastatura Logitech G15

So…în Cehia merge Mihatoiu Matei împreună cu o cineva, pentru că e nevoie de doi oameni pentru a face o treaba ca la carte, şi reprezentantul presei Dan Motoroiu de la XPC. Din câte am aflat so far, persoana aleasă de Matose este Monstru. Probabil l-a înduiaşat nereuşita din finală 😛 (glumesc). Le doresc mult succes celor doi cu această ocazie şi sper să ne trimită poze din Taiwan de la finala mondială.

Mai jos aveţi o selecţie de poze de la finală. Enjoy!

 

Galerie foto

Folder Gallery Error: No picture available inside wp-content/uploads/photo-gallery/2009/editorials/gooc-2009.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.