Unreal Engine 4 va fi disponibil pe baza de abonament lunar la un pret modic pentru toti cei care planuiesc sa dezvolte jocuri pe aceasta platforma. Si pana acum credeam ca doar Unity este un engine la nivelul de „affordable”.

Se pare ca marele anunt al companiei Epic Games in cadrul conferintei GDC 2014 a fost anuntarea unui sistem flexibil de business pentru developeri cu privinta la folosirea engine-ului Unreal Engine 4. Developeri AAA sau Indie care prefera un pret fix vor putea merge pe baza de licenta cu pret fix, pe cand developeri tineri (studenti sau elevi) vor avea acces la engine facand o singura plata.

SDK-ul engine-ului va putea fi inchiriat printr-un abonament de $19 USD ce va include accesul complet la toolkit-ul de lucru plus o taxa de 9% din profitul jocurilor dezvoltate ce vor folosi acest engine. Tim Sweeney, CEO-ul companiei spune ca prefera aceasta abordare fata de vechea metoda de inchiriere a engine-ului Unreal Engine 3 ce a avut un pret mult prea piperat pentru anumiti developeri.

Accesul la acest engine va permite dezvoltarea jocurilor pe platforme precum PC, Mac, iOS sau Android, insa nu va panicati, caci consolele vor primi si ele sustinerea necesara in curand. Unreal Engine 4 este disponibil pentru toti, asa ca de abia asteptam sa vedem fel si fel de proiecte promitatoare dezvaluite cat de curand.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.