Sincer sa fiu ma cam plictisisem de build-urile clasice. Cu NYAC #8 am decis sa fac ceva mai special si sa ma joc un pic cu luminitele. Nu voiam doar sa arunc niste benzi cu LED-uri in carcasa care sa lumineze interiorul, ci voiam sa concep ceva mai special. Veti vedea mai jos ce mi-a iesit.

Tema acestui PC este seria 10 Nvidia. Am ales aceasta tema pentru ca este cea mai rasarita piesa tehnologica aparuta anul acesta si care are legatura si gamingul. Evident ca au aparut o gramada de chestii misto, dar voiam sa raman in sfera domeniului in care activam.

Asadar, vedeta este placa video. Mai exact, un GTX 1080 Founders Edition.

Acest material l-am gandit in ideea ca va poate ajuta si pe voi in caz ca vreti sa modificati ceva la PC-urile voastre si drept urmare am sa intru in detalii si despre cum am vopsit.

Disclaimer: Nu sunt nici modder si nici vopsitor, sunt doar curios.

Hai sa va arat o galerie foto cu cele folosite.

 

Produse utilizate

Din galeria de mai sus lipseste ceva esential: memoria RAM. Motivul pentru care nu exista este foarte simplu, nu mai am ambalajul si kit-ul pe care l-am folosit este o parte din cel ce il utilizam pe platforma de test de placi video. Adica 2×8 GB Corsair Vengance @ 3200 MHz.

 

Lista preturi

Total: 11383 Lei + 35,3€ = 11540,35 Lei

La cablurile de alimentare am trecut link catre cabluri de culoare alba deoarece PC Garage nu mai au in stoc culoarea verde. Pretul este acelasi. Oricum, exista si pachete de cabluri mai mici ce includ mai putine cabluri. Noi am vrut sa avem pachetul intreg pentru ca cine stie, poate mai construim vreun build full size si avem nevoie de un miliard de cabluri. De asemenea, culoare verde folosita de noi exista si pentru alte modele de surse. Verificati sectiunea modding de pe PC Garage.

 

Mobo si procesor

In cazul placii de baza alegerea a fost cat se poate de simpla, am folosit Asrock-ul Z170 Fatal1ty deoarece era singura disponibila. As fi putut face rost de alta. Insa la ce bun? Ca oricum toate au rosu si alte culori care nu ajuta in niciun fel pentru build. Asadar, i-am scos radiatorul si l-am vopsit intr-un verde inchis astfel incat sa nu atraga atentia deloc.

Iar in ceea ce priveste procesorul, este logic ca i7 6700K reprezinta cea mai buna alegere in momentul de fata pentru un PC de gaming.

Ar mai fi de adaugat la motive pentru care e potrivita placa de baza: are USB 2.0 si pot conecta H110i GTX, are slot M2, are Wi-Fi integrat.

 

Carcasa, sursa si cabluri

Asupra carcasei ma decisesem de cand am inceput sa ma gandesc la proiect. Este super bine compartimentata si cu toate astea e mai mica decat Phanteks Evolv ITX. In plus, partea frontala este goala si are acele santuri si deja stiam ca pe acolo va intra lumina. In plus, panoul lateral este dreptunghiular si este foarte usor de gravat. Stiam deja ca materialul folosit de catre Fractal Design merge gravat intr-o oarecare masura. De asemenea, stiam si faptul ca H110i GTX se potriveste perfect fie sus fie frontal si nu stiam exact unde avea sa fie instalat.

Sursa Cooler Master V850 V2 era obligatorie deoarece este sursa pe care o folosim cu seturi de cabluri matisate. Exista si alte variante mai ieftine, insa puterea pe care ne-o pune la dispozitie o sa ne permita sa construim pe viitor chiar si build-uri cu SLI-uri sau CrossFire.

Iar in ceea ce priveste cablurile, de data aceasta am zis sa incerc si BitFenix. Cele de la CableMod sunt foarte moi si am voit sa experimentez putin. Nu aveau cum sa fie mai rigide. In plus, culoarea celor BitFenix era mai apropiata de ceea ce doream. Cele de la CableMod de culoare verde sunt prea apropiate de culoarea ierbii.

Iar cablurile pentru periferice si I/O am decis sa le folosesc in alta nuanta de culoare. Mi-am dorit sa combin si aici alb cu verde si asta era cel mai bun mod de a o face si la cabluri. Daca m-as fi apucat sa combin firele alb cu verde pe fiecare cablu de la sursa efectul s-ar fi pierdut si drept urmare cablurile intr-o singura culoare au fost mai potrivite.

 

Placa video

Da, da! Stiu. Founders Edition e cea mai proasta implementare de GTX 1080 de pe piata. Totusi, nu e asa rea. Si in plus arata foarte bine si e cea mai potrivita pentru acest PC. Nicio alta implementare nu se potriveste. Daca mergeam pe un StriX trebuia sa aleg si o placa de baza Asus pentru ca altfel ati fi spus ca am comis un sacrilegiu combinand placa video Asrock cu placa de baza Asus. Ca si cand ar conta.

Anyway, GTX 1080 este cea mai buna alegere pentru un PC de gaming. Nu avea nicio logica sa merg pe GTX 1070. Asadar, that is that.

 

Stocare

La capitolul stocare voiam sa folosesc un SSD foarte rapid si unul ceva mai mare ca sa exista si spatiu de stocare. Pentru a balansa cat de cat cheltuiala de bani, am mers pe un UV400 de 480 GB. Stiu ca nu e cea mai performanta varianta, insa la raportul pret per GB sta excelent.

 

Vopsire

Imaginile de mai jos sunt in ordinea in care am efectuat vopsirea. Bine, prima imagine arata doar niste duze de spray. Care sunt obligatorii in cazul in care vrei sa folosesti aceste spray-uri. Eu am avut supriza ca duzele lor sa se infunde imediat. Nu sunt scumpe si le gasesti la magazine online.

 DSC8533

Primul pas a fost sa vopsesc exteriorul carcasei cu verde. Dupa ce l-am vopsit calumea, adica fiecare latura la orizontala vopsita si asteptat sa se usuce, am trecut la vopsirea interiorului.

Pentru a nu trece culoarea de pe o parte pe alta, am acoperit absolut toate gaurile cu scoci de hartie. Intr-un final era aproape tot verdele acoperit in scoci.

Apoi am vopsit panourile laterale pe o parte cu alb si pe cealalta, exterioara, cu verde.

Panoul frontal l-am vopsit tot cu alb in interior si verde pe exterior. Primul pas a fost vopsirea interiorului si apoi izolarea lui astfel incat sa nu treaca vopsea verde prin gaurile laterale ale panoului.

Bucata de plexiglas in care a fost decupata inima a fost vopsita si ea intr-un anume fel. Partile de sus si de jos ale plexiglasului nu au fost vopsite si la fel si conturul inimii. Lasandu-le transparente m-am asigurat ca lumina alba de la LED-uri va trece si va ajunge exact la inima. Se poate spune ca bucata de plexi a fost folosita pe post de canal de lumina.

Pentru a izola acele contururi am folosit tot scoci de hartie. A durat ceva pana am acoperit perfect, dar a meritat efortul.

 

Asamblare

Benzile orizontale cu LED-uri pe care le vedeti sub inima nu sunt in pozitia finala. De fapt, acelea le-am amplasat in spatele panoului metalic in pozitie verticala astfel incat lumina sa treaca prin acele spatii goale verticale.

In ceea ce priveste asamblarea totul a fost pretty straight forward. Cel mai mult a durat potrivirea LED-urilor astfel incat sa nu scape lumina aiurea.

 

Produsul finit

Dupa aproximativ 30 de ore insirate pe decursul a o luna de zile, iata ce a iesit. Asa arata NYAC #8 Untitled.

Da, e fara nume. Chiar nu stiu ce nume sa ii dam. Poate ne ajutati voi sa ii gasim un nume potrivit.

Sper ca v-a placut si ca va trezeste cheful sa va modificati si voi PC-urile. Anyway, sa ne aratati si noua ce reusiti sa faceti.

Spor la treaba!

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.