Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Întrucat Codemasters au anunţat recent că se vor ocupa doar de racing games, era inevitabil ca o variantă simplistă a cunoscutului F1 2012 să apară. Deşi nimeni nu duce lipsa de silly games, Codemasters au considerat că au un cuvânt de spus cu acest joc complet licenţiat de către FIA. Dacă merită luat în seamă veţi afla în cele ce urmează.

F1 Race Stars este un joc care dacă nu reuşeşte să îţi capteze interesul sigur o să îţi dea o nouă perspectivă asupra unor jocuri de mult uitate, precum Revolt, Wacky Races, Mario Kart, Crash Bandicoot Racing sau Modnation Racers.

F1 Race Stars

Este uşor de înţeles, având în vedere că asta este şi scopul, o lobotomie predecesorului său cu un oarecare grad de dificultate ridicată acesta este exact opusul. Uşor de stăpânit şi de învăţat cu un meniu simplist care te lasă să sari direct în acţiune, dacă ai chef de un meci rapid. Poţi să îţi alegi una din cele 12 echipe oficiale şi înca 2 ficţionale, personajele animate sunt mai mult sau mai puţin asemănatoare sosiilor lor din Formua 1 2012.

 

Gameplay

Cu 3 grade de dificultate 1000cc, 2000cc şi 3000cc (ce reprezintă puterea maşinilor, după cum v-aţi şi imaginat), nivelul de dificultate creşte şi masinile sunt mai greu de manevrat. Dacă doriţ să vă încercaţi talentul şi duceţi dorul să vă jucaţi cu maşinuţe de jucarie aveţi ocazia să vă dovediţi. Ţările reprezentate în joc sunt Belgia, Germania, Italia, Brazila, Abu Dhabi, Monaco, Singapore, Australia, SUA, Marea Britanie şi Japonia şi oricare din ele pot fi reprezentate de catre jucător.

A.I-ul care poate fi de la începător, pentu cei care nu au mai jucat până acum nici un astfel de joc, până la a vrea sa iţi arunci tastatura pe geam de nervi. Diferenţele între gradele de dificultate sunt destul de mari însa nu atât de mari încat să vă facă să spargeţi monitorul nervi pe cel mai greu nivel. Interesant este efortul pe care l-au depus pentru a face ca începutul traseelor să fie asemanatoare cu cele din F1 2012.

Deşi cu greu treci cu vederea reclamele de peste tot din joc, ele au totuşi un rol benefic pentru cei mici, căci le va fi mai uşor să se transpună în universul jocului. Adică le e mai uşor când văd lucrurile pe care le cunsoc deja de la TV, cum ar fi băutura Red Bull.

F1 Race Stars

Pot să zic că este distractiv, este haios, jocul iţi pastrează mici surprize la fiecare pas, gesturi haioase, comentarii şi giumbuşlucuri cu care chiar daca sunt puerile până şi pe cel mai înrăit gamer poate să se înveselească. Jocul sigur i-ar distra pe micuţii gameri, de unde şi grafica colorată şi simplistă, uşor de urmărit cu multe bonusuri vizuale cum ar fi cascade, sărituri, curbe care te dau peste cap. Singurul lucru pe care nu reuşesc să il inteleg este dacă Codemasters au vrut să fie un joc serios sau adresat copiilor. Au oferit prea multa atenţie detaiilor pentru a putea fi un joc strict pentru copii. Dacă vreti, puteţi să vă imaginaţi că este un hibrid între realitate şi fantezie, căci maşinile de Formula 1 nu pot trage cu baloane cu apă.

Deşi poate părea o proastă balansare a jocului, faptul ca te încetineşte foarte mult intratul pe iarbă, această frânare ce te face sa ajungi rapid de pe locul 1 pe 7 este de fapt o metoda foarte bună de a-i educa pe cei mici că e bine sa conduci pe asfalt, nu pe marginea drumului.

F1 Race Stars

Jocul este draguţ dacă vrei ceva care sa nu iţi mănânce sănătatea şi aşa precară de la atâtea jocuri. El vine cu 11 trasee în pachetul de bază însa numarul poate creşte dacă le achiziţionaţi separat. Jocul este destul de distractiv în campanie, dar excelează la jocul în multiplayer, split screen mai ales pentru că se poate juca în maxim 4 persoane pe acelaţi monitor.

De asemenea, partea de online este şi ea distractivă mai ales dacă ţinem cont de faptul că vine cu o serie impresionantă de moduri de joacă. Nu este foarte mare diferenta între ele, însa există varietate şi asta contează cel mai mult.

În total exista 5 moduri de joacă plus încă 4 dacă aveţi contentul din DLC-uri.

 

Concluzie

În concluzie, jocul este unul copilăresc şi nu o să reuşească în veci să umple bocancii altor jocuri de curse, dar dacă eşti un copil cu varsta 3+, luminile drăguţe, sunetul repetitiv şi gameplayul uşor o să te ţină distras de la lumea reală ca să işi vadă parinţii de ale lor. Dacă ai învăţat deja să scrii şi să citeşti sunt multe alte jocuri care merita atenţia ta ca de exemplu F1 2012.

Chiar dacă pare că l-am recomanda doar juniorilor, adevarul este că acest joc se potriveşte şi adulţilor însă doar în condiţiile în care mintea le este prea obosită pentru a putea juca un joc serios.

f1racestars-10

Să nu vă mai spun că dacă jocul ar fi disponibil şi pentru consolele portabile atunci chiar ar fi o metoda nemaipomenită pentru pierderea timpului prin tren sau când se opreşte curentul:).

Grafică: 6

Sunet: 5

Gameplay: 5

Multiplayer: 7

Overall: 5,7


Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.