Corsair Void Pro sunt cea mai noua pereche de casti wireless de gaming de la deja consacratul producator de tastaturi. Bine, ei au devenit cunoscuti pentru memorii, dar asta este un alt subiect.

Deocamdata ne intereseaza perifericele si activitatea lor in aceasta scena.

Pana la urma, perifericele ne ajuta mai mult, pe noi gamerii, decat o fac niste memorii care oricum functioneaza (in termeni de latime de banda) la fel daca sunt la frecventa x si latenta y.

 

Ce sunt Corsair Void Pro?

Void Pro sunt o pereche de casti wireless care promit multe si fara „o tona” de briz briz-uri si accesorii.

Sunt niste casti simple care au in pachet doar transmitatorul/receptorul si un cablu pentru incarcarea acumulatorului incorporat.

Dupa cum am vazut in cel mai recent articol pe care l-am publicat despre o pereche de casti, nu este neaparat un lucru bun ca o pereche de casti sa fie buna la toate. Asadar, aceste casti fiind PC-only ma astept sa fie ceva mai rasarite.

Corsair Void Pro

Trag sperante ca nu au probleme cu delay-ul. Adica la cat de mult a avansat tehnologia in ultima vreme ar fi chiar culmea. Eu unul am putut sa ma adaptez la G933 instant fara fir.

Ma rog, problema la acele casti o reprezinta acumulatorul care se descarca imediat si intr-un final sunt nevoit sa le folosesc cu fir, dar asta e partea a doua. Poate la Void Pro avem parte de o autonomie mai mare.

 

Corsair Void Pro – constructie, design si caracteristici

Pot spune ca instalarea castilor a fost de departe una dintre cele mai simple din ultima vreme. Bine, nu va ganditi ca la casti precum G433 iti trebuie vreo facultate, insa trebuie sa pui de o parte accesoriile si cablurile pe care nu le folosesti. La Void Pro a fost totul straight forward. Ai dongle-ul si un cablu in pachet.

Logic, cablul este folosit pentru incarcare, iar dongle-ul pentru nimic altceva decat pentru a beneficia de sunet.

La fel ca in cazul castilor Logitech G933 am simtit acelasi lucru: o nesiguranta totala si mereu aveam impresia ca imi zboara de pe cap. Bine, asta se datoreaza unei greutati destul de mare a castilor.

Corsair specifica greutatea ca fiind un plus. Totusi, la 390g niciunul dintre noi, oamenii care scriu pe WASD, nu am putea spune ca sunt tocmai usoare. Ca fapt divers, G933 au 374g, iar G533 au 350g.

Dar nu prea ai ce face. Ai nevoie si de acumulator. Mi-ar fi placut sa poata fi folosite si doar cu fir, dar la fel ca si in cazul castilor wireless amintite mai devreme, cablul este folosit doar pentru incarcare. Pana la urma e logic deoarece DSP-ul se afla in dongle, nu in casti.

In ceea ce priveste design-ul acestor casti, le poti incadra foarte usor in domeniul SF. Prima oara cand le vezi ai impresia ca sunt invers. Overall, constructia nu este fenomenala. O pot incadra in acelasi loc in care se afla si Logitech G933. Dar sunt departe de robustetea castilor HyperX.

Iluminarea castilor este foarte subtila si daca o opresti, iti garantez ca nu vei regreta. De fapt, doar logo-ul Corsair este iluminat si exista si cateva efecte. Trebuie sa tii cont, insa, ca iluminarea reduce autonomia.

Si ca tot veni vorba de autonomie, in sesiunile mele de joaca am acumulat o medie de 9 ore pentru fiecare incarcare. Din pacate nu am verificat autonomie si pentru atunci cand este iluminarea pornita deoarece am tinut-o dezactivata. Am pornit-o ca sa vad daca exista efecte si sa fac 2 poze:).

 

 

Galerie foto

 

Corsair Void Pro – calitate audio

Cand vine vorba de ascultat muzica pe niste casti de gaming, mai bine te lasi pagubas. Bine, daca pornesti al drum cu asteptarile adecvate, adica sa nu speri sa ai bass, e ok. Pentru ca de la niste casti de gaming bune nu vei primi niciodata bass. Bass-ul este inamicul pozitionarii inamicilor in jocuri.

Totusi, felul in care este redat sunetul poate fi modificat folosind aplicatia software in care exista si egalizator. Dar despre asta vom discuta un pic mai jos.

Pot spune despre Corsair Void Pro ca sunt decente la capitolul redare muzica. Exista casti de gaming care te pot incanta mai mult, dar nici cu Void Pro nu imi e rusine. Ca fapt divers, primele casti Void de la Corsair aveau bass mai puternic.

Pe partea de jocuri, insa, lucrurile stau altfel. Sunt multe perechi de casti, chiar si cu fir, mult inferioare acestui model.

Le-am folosit in Quake Champions si s-au dovedit a fi foarte utile. Chiar am reusit sa imi dau seama pe unde sunt inamicii. Unde Logitech G433, de exemplu, erau un dezastru total.

Ca sa pot face o oarecare lista de preferinte in materie de pozitionare a pasilor inamicilor am pornit si Unreal Tournament 3 pe Biohazard si pot spune ca aud pasii exact la fel ca si cu Logitech G933.

La capitolul microfon, Void Pro sunt niste casti destul de bune. Totusi, sa nu credeti ca pot fi folosite la un LAN. Microfonul va „prinde” si zgomotele de pe langa. Este destul de departe de cel folosite de catre HyperX pe Cloud si Cloud II care desi pare ca se aude incet, este numai bun pentru LAN-uri pentru ca ia sunetul dintr-o singura directie. Iar microfonul folosit de Corsair ia si sunetele de pe langa.

 

Corsair Void Pro – software

Software-ul CUE 2 (Corsair Utility Engine 2) este foarte usor de utilizat si partea buna este ca vine cu niste preseturi pentru diferite scenarii de utilizare. Daca cumva gasesti vreunul dintre ele care sa te incante, ai scapat de stresul de a mai bibili la egalizator. O operatiune care uneori poate dura si 2 ore:) daca esti foarte pretentios.

Imi place extrem de mult faptul ca in software exista posibilitatea sa ti se spuna in casti ce se intampla. De exemplu, atunci cand conectezi castile la cablul de incarcat te poate anunta o voce ca se incarca.

Este foarte util acest gen de anunturi mai ales pentru momentele in care se opresc singure castile. Practic iti spune software-ul ca urmeaza sa se stinga.

Dar am descoperit ca poate fi si enervanta vocea. Mai ales cand iti spune inutilitati ca faptul ca s-a incarcat aplicatia dupa ce a pornit sistemul de operare. E util sa iti spuna numarul profilului, dar atata vreme cat selectarea profilului se face doar din aplicatie, nu si folosind vreun buton dedicat pe casti, e cam de prisos. Adica oricum citesti acolo unde pui mouse-ul.

 

Verdict

Corsair Void Pro sunt niste casti foarte bune, insa, strict pentru a le folosi in gaming. De altfel, daca ai pretentii de audiofil, vei dori sa folosesti si o placa de sunet dedicata sau un DAC extern si nu vei putea conecta aceste casti wireless la el. Totusi, e bine ca exista si o varianta doar USB si una analogica. Evident, pretul acelor doua variante este ceva mai mic.

Daca vrei o pereche de casti bune in gaming, wireless si cu o autonomie decenta, Corsair Void Pro sunt perfecte. Le plasez pe aceasi pozitie cu Logitech G533.

Pretul castilor Corsair Void Pro Wireless este de 99€ pentru variantele negru si albe si 129€ pentru cele galbene. Dupa cum spunea, Void Pro sunt disponibile si in alte variante, nu doar wireless. Asa ca ai de unde alege.

Review overview
Summary Corsair au reusit sa construiasca o pereche de casti foarte bune pentru gaming si au si un pret decent. Ma refer la cel specificat de producator.
4
Tagged

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.