Logitech G433 sunt genul de casti care ti se potrivesc indiferent ce fel de gamer esti, asa ca ai face bine sa citesti mai departe daca si merita sa le incerci.

Cred ca toata lumea poate sa fie de acord asupra unui lucru, Logitech G230 si G430 au fost niste casti excelente la vremea la care au aparut. Cel putin G230 erau imbatabile in zona de pret. Totusi, sufereau de o problema majora. Nu erau casti de „de toate”.

Bineinteles, puteau fi folosite si la telefonul mobil, dar cine iese pe strada cu castile cu microfonul erect?

Exact, cativa. Si acei cativa atrag privirile tuturor babelor care cred ca au fugit telefonistii de la palatul telefoanelor.

Revenind la G433, caci acestea sunt castile care ne-au venit la review, ei bine, ele au rolul de a umple lacunele modelelor mai sus amintite.

Si drept urmare, nu le voi folosi doar in jocuri, ci si pe strada, asa cum ar trebui folosite ele.

Logitech G433 Red

 

Specificatii si caracteristici

Asadar, G433 sunt niste casti atat pentru acasa, cat si pentru folosit pe strada. Asta inseamna ca in pachet sunt doua cabluri, unul pentru telefonul mobil si unul pentru PC/PS4.

Cablul pentru telefonul mobil are incorporat microfonul inline si astfel, cel atasat pe cupa nu poate fi folosit cu acest cablu.

In ceea ce priveste difuzoarele, acestea sunt Pro-G. Niste difuzoare al caror design este dezvoltat chiar de catre Logitech.

Aceleasi difuzoare sunt prezente si pe G533, 633 si 933. Asadar, calitatea audio la care te poti astepta este comparabila cu a acelor modele.

PHYSICAL SPECIFICATIONS:

  • Height: 6.77 in (172 mm)
  • Width: 3.22 in (81.7 mm)
  • Depth: 7.17 in (182 mm)
  • Weight: (w/o cable): 9.14 oz  (259 g)
  • USB DAC: 160 mm
  • PC Cable Length: 6.56 ft (2 m)
  • Mobile Cable Length: 4.92 ft (1.5 m)

TECHNICAL SPECIFICATIONS:

Headphone:

  • Driver: 1.6 in (40 mm)
  • Frequency response: 20Hz-20KHz
  • Impedance: 32 Ohms
  • Sensitivity: 107dB@1KHz SPL 30mW/1cm
  • Cable length: 2m

Microphone:

  • Microphone Pickup Pattern: Cardioid (Unidirectional)
  • Type: Back Electret Condenser
  • Size: 4mm
  • Frequency response: 100Hz-10KHz

Si aceste casti, ca si restul castilor Logitech de generatie noua si cu conexiune USB, permit folosirea capabilitatilor DTS Headphone: X. Desi nu recomand pentru joaca alterarea sunetelor, DTS au niste profile in regula comparativ cu chinezariile folosite in general pentru castile surround. Ca fapt divers, sunetul procesat de algoritmii DTS e mai digerabil si decat cel trecut prin Dolby.

Imi place extrem de mult ca s-au gandit la un aspect foarte important atunci cand le-au construit si pentru a le purta afara. Le-au imbracat intr-un material textil hidrofobic. Asta inseamna ca nu va intra apa in ele.

Avand in vedere ca pretul mare al modelului, Logitech s-au gandit sa includa si o pereche extra de pernite pentru cupe. Cele deja montate sunt invelite intr-un material textil, iar cele din pachet in microfibra. Da, se simt diferit pe cap.

 

Galerie foto

 

Software

Software-ul pentru aceste casti este tot Logitech Gaming Software. Adica acelasi ca pentru toate perifericele de gaming de la Logitech.

Cu el poti modifica setarile de egalizator si de surround si apoi le poti salva direct in memoria adaptorului USB. Este o chestie misto pentru ca atunci cand le folosesti la un PC la care nu iti poti instala aplicatia, vei avea setarile pe care ti le facusesi acasa.

 

Experienta in timpul utilizarii

Intrucat sunt niste casti ce se preteaza a fi utilizate atat la PC, cat si afara, la plimbare pe jos sau cu bicicleta, am decis sa le testez in ambele scenarii. Bine, pentru scenariul afara le-am folosit in mai multe conditii si va voi povesti despre fiecare in parte.

Gaming

In ceea ce priveste performanta in gaming a unor casti, eu am un singur reper si daca o pereche de casti fac asta bine, inseamna ca se descurca excelent in orice alt scenariu de la acest capitol.

Drept urmare, le-am testat in Quake Champions si Unreal Tournament 3 si punctele de interes au fost distanta de la care pot auzi un inamic, dar si pozitionarea sunetelor produs de inamic.

Nici in Quack Champions si nici in Unreal Tournament 3 nu m-au impresionat.  Si asta s-a intamplat atat cu adaptorul USB, cat si cu un Sound Blaster Z. La capitolul pozitionare au fost okish, insa distanta de la care auzeam pasii inamicilor era chiar mica. Si asta nu tine de volum sau de izolare fonica, ci de felul in care redau ele sunetul.

Chiar daca au difuzoare Pro-G ca G533 sau G933, le sunt inferioare acestor modele in gaming.

Si asa, ca fapt divers, l-am pus si pe ang sa le testeze. Dar el a prferat sa o faca in CS:GO. Credeam ca am eu probleme cu auzul. Insa, si in perspectiva lui tot G933 se aud cel mai bine dintre castile pe care le-am testa: HyperX Cloud 2, G933, Plantronics RIG, G433 si G533.

SI vestea proasta este ca G433 se aud cel mai prost dintre toate.

 

Outdoors

Acesta a fost cel mai simplu mod de a testa o pereche de casti. Bineinteles, le-am testat si in metrou, in drum spre serviciu, dar si cand am iesit cu fiul meu afara, la locul de joaca. Si, bineinteles, le-am verificat si la tara si asta doar pentru ca au inceput sa imi placa destul de mult.

Noroc ca nu eram singur cu fecioru’ ca n-as fi putut sa il aud daca avea nevoie de ceva. Atat de bine izoleaza.

Dupa ce am folosit de cateva ori castile mele candva favorite, Plantronics RIG, mi-am dat seama ca metroul nu este de ele. Drept urmare, pornisem oarecum demoralizat la drum cu G433. Sunt niste casti prin care urechea „respira”, similar celor mai devreme amintite si va dati seama ca aveam motive sa ma indoiesc de capabilitatile lor de a izola zgomotul trenurilor de metrou.

Totusi, surpriza a fost pe masura. Nu am auzit absolut nimic. Nu auzeam nici macar ceea ce anunta „cucoana” in difuzoare. Si e important pentru ca ale mele casti de iPhone folosite pe Galaxy S7 nu reusesc sa atenueze vocea ei si tot aud ce statie urmeaza indiferent de melodia pe care o ascult.

Nu. N-am auzit cocosu’. Voi?

 

Concluzii

Pretul castilor Logitech G433 este destul de mare pentru gamer-ul roman. Totusi, daca vrei sa faci o combinatie in sensul sa folosesti o singura pereche atat la PC, cat si pe strada, pot spune ca isi merita banii. Daca ai aspiratii de semi pro sau pro gamer, iti recomand sa te indrepti spre alte modele, iar G433 le recomand celor care nu au pretentii sa auda toate suntele dintr-un joc.

La capitolul muzica au reusit sa ma multumeasca, insa nu sa ma dea pe spate. Cu urechile mele neavizate pot sa spun ca se aud binisor.

Iar in ceea ce priveste microfonul, acesta este ceva mai bun decat cel de pe HyperX Cloud 2. Vocea se aude mai natural si acel micro pop filter chiar se simte. La urmatorul material video PRIMA IMPRESIE promit ca am sa le folosesc pentru inregistrat vocea ca sa observati si voi cum se aude microfonul.

Ce sa o mai lungim, sunt casti pentru mase, nu pentru nisa (adica gameri hardcore).

Confortul lor este foarte bun, si la fel si pachetul. Include cablurile necesare sa le poti folosi la PC, cat si la smartphone sau consola si in plus, ai adaptor cu doua jack-uri ca sa le poti utiliza si la o placa audio dedicata.

Overall, imi plac si ma oftic ca in jocuri nu sunt mai bune decat G933. As fi vrut sa le schimb avand in vedere ca tot le folosesc in permanenta cu cablu:).

  • Poti cumpara castile Logitech G433 de la PC Garage la pretul de 484 Lei

 

Review overview
Summary Logitech au reinventat complet seria de casti G400, insa, nu se ridica la nivelul vechilor G430. Totusi, sunt niste casti allarounder bune, dar cam scumpe
4
Tagged

Similar Articles

One thought on “Logitech G433 review

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.