Corsair HS65 sunt o pereche de caști audio pentru PC și console din categoria de mijloc, ce aduc niște caracteristici foarte interesante.

Printre aceasta se numără și SoundID, un fel de A/B testing care modifică sunetul precum un egalizator.

De când mă știu, am recurs mereu la egalizator pentru a-mi modifica felul ieftin în care răsunau boxele mele de birou. Cumva a devenit o dotare standard pentru tot ceea ce foloseam în materie de audio. Și în egală măsură cea mai ignorată dotare a acelor echipamente pentru că era cam de unică folosință.

E drept, nu ai prea multe motive să freci egalizatorul în sus și în jos la fiecare melodie. Ascultatul muzicii devine frustrant. În loc să te relaxezi, te faci propriul DJ. Obositoare viziune.

Veți vedea mai jos ce legătura are egalizatorul cu aceste căști.

 

Ce sunt Corsair HS65?

Sunt, conform producătorului, căști pentru gaming. Dar asta nu înseamnă că n-ai voie să lefolosești în biroul tău de la corporație. Deși în anul 2022 majoritatea soluțiilor au devenit wireless, Corsair HS65 își păstrează originile și se adresează celor ce preferă conectorul jack.

Dacă este ceva ce apreciez direct de când le-am scos din cutie este fix posibilitatea de a le folosi și la alte procesoare audio decât cel USB Corsair.

Acest lucru îți va permite să folosești căștile în combinație cu aproape orice dispozitiv.

În ceea ce privește specificațiile de bază, Corsair HS65 se înscriu în normă. Bifează 50mm Neodynium, 24 bit, 96000 Hz, 32Ω și 20 Hz – 20 kHz.

Dar diferența față de căștile deja existente constă în existența elementelor de confort. Culmea este că modelul precedent lansat de Corsair, HS80, nu oferă același nivel de confort.

Corsair HS65 review | WASD

Cumva parcă au cumulat tot feedback-ul comunităților și l-au implementat în această pereche de căști.

Lista completă a specificațiilor o găsiți aici.

 

Galerie foto

Software

Aplicația pe care o vei utiliza pentru a configura dongle-ul USB se numește iCUE și o poți descărca de aici.

egalizator

Caracteristica cea nouă pe care Corsair au tot copt-o se numește SoundID și are rolul de a personaliza felul în care îți este servit sunetul către urechi.

Procesul de configurare este relativ simplu. Dar rezultatul mi-a fost imposibil de înțeles. Însă am fost șocat de claritatea vocilor din muzica redată cu SoundID activat.

 

Experiență în timpul utilizării

Fie am devenit eu prea softwareless, fie Corsair își calibrează căștile pentru urechile mele. HS80 m-au impresionat, dar HS65 mă fac să stau cu ele pe cap. HS80 îmi sunt mici, dar se aud senzațional. Ma uit la ele și doar mă enervez că nu îmi încap pe cap.

Am început cu partea legată de confort pentru ca am deja 2 ore de când stau cu ele pe cap și încă nu mă deranjează nimic. Ba mai mult, mi s-au așezat și ochelarii între timp și stau bine și pe nas și pe urechi. Probleme de ochelarist calculatorist.

M-am bucurat că au separat adaptorul USB. Însă după ce am probat căștile cu alte surse am ajuns la concluzia că este extrem de bun. Chiar reușește să pună în valoare căștile HS65. Evident că poți folosi și alte căști împreună cu acest adaptor USB. S-ar putea să te impresioneze cu ceea ce reușește să facă și cu niște căști ieftine. Chiar și fără software.

Corsair HS65 review | WASD

SoundID e interesant pentru că te face să crezi că are vreo relevanță că alegi A sau B. Dar rezultatul meu era lipsit de bas și plin de voci și voci de fundal clare, deși alesesem ca îmi plac literele A sau B cu bas.

L-am dezactivat și am selectat bass boost din tab-ul egalizator și m-am liniștit. Sunt mulțumit de felul în care răsună cel mai recent album al lui J. Cole.

Separarea canalelor este excelentă și felul în care reușește să separe și sunetele mă face să le prefer. Cel puțin în perioada asta în care mă simt bine ascultând în căști. Deși pot să dau muzica tare în biroul meu :D.

Izolarea fonică este excelentă pentru că și forma cupelor este bună. Forma lor va face ca în majoritatea cazurilor să acopere golul din spatele urechilor. Loc pe unde intră vocile colegilor din open space.

 

Verdict

SoundID este o caracteristică interesantă. Dar cu siguranță te vei plictisi să mai interacționezi și cu software-ul iCUE pentru a dezactiva SoundID care nu se mai potrivește cu următoarea activitate. Nici apăsarea unui buton pentru activat dezactivat nu mi se pare că merită efortul. Oricum căștile se aud super bine flat. Poate că merge să le dai mai mult bass. Dar altfel, sunt super satisfacătoare așa, default.

Corsair HS65 review | WASD

Calitatea audio pe care o oferă combinația căști+dongle USB este chiar reușită. Partea bună este că poți folosi căștile și cu alt DAC sau la telefon. Dacă ai jack. Oricum, jack-ul de 3,5 este util pentru a folosi căștile și la consolele ce nu au USB.

În ceea ce privește confortul, HS65 sunt cele mai confortabile căști de la Corsair pe care eu le-am pus pe cap.

Vi le recomand dacă sunteți în cautare de calitate audio peste medie și confort excelent. Evident, acceptând compromisul numit fir.

  • Puteți cumpăra căștile Corsair HS65 de la PC Garage la prețul de 541 Lei

Great for gaming WASD Award

Review overview
Summary Corsair HS65 oferă o calitate audio foarte bună și o construcție la fel de bună.
5
Tagged

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.