K70 este de departe una dintre cele mai îndrăgite serii de tastaturi de gaming. Au fost mereu echipate corespunzător, iar K70 RGB PRO nu este o excepție de la regulă.

Corsair au folosit mereu switch-uri Cherry și au făcut același lucru și cu K70 RGB PRO. Totuși, asta nu înseamnă că o poți compara cu vreo tastatură mai veche din portofoliul Corsair.

Mai toate caracteristicile au fost actualizate la anul 2022 și o să le luăm pe rând. Unele dintre ele îți pot ușura munca, altele joaca.

 

Corsair K70 RGB Pro review | WASD

 

Ce este Corsair K70 RGB PRO?

Este o tastatură mecanică full size. Numpad-ul nu este detașabil, dar palm rest-ul da.

Switch-urile tastaturii pe care am primit-o la review sunt Cherry MX Red, dar mai sunt disponibile și în variantele Blue, Brown, Speed și Silver.

Palm rest-ul nu numai că este detașabil, dar este și magnetic. O caracteristică din ce în ce mai răspândită.

Corsair K70 RGB Pro review | WASD

În ceea ce privește aderența, Corsair au ales 4 tălpi gigantice de cauciuc pentru a împiedica alunecarea tastaturii pe birou. Iar înălțimea este ajustabilă cu ajutorul unui set de picioare ce îți permit să alegi dintre două grade de înclinare.

Fața tastaturii este construită dintr-o singură placă de aluminiu, îndoită în partea superioară. Asta îi oferă extra rigiditate.

Tot pe partea de construcție, Corsair au folosit keycap-urile proprii double shot PBT de culoare neagră. Font-ul este exact același pe care l-au folosit pe majoritatea tastaturilor lor.

Partea mișto este că există destul de multe variații de culori și poți să le combini până o duci la aspectul dorit. Sau poți să o lași neagră și superbă.

Corsair K70 RGB Pro review | WASD

Tastele multimedia sunt poziționate pe partea dreaptă, deasupra numpad-ului. Poziția aleasă pentru varianta PRO nu o consider la fel de fericită ca în cazul modelului TKL. Ale cărui taste multimedia sunt pe stânga.

Bineînțeles că avem prezentă și rotița de volum. Și spre diferență de foarte multe rotiție pe care le-am întâlnit, K70 RGB PRO are o rotiță super fină care răspunde imediat la comenzi. Și nici nu trebuie să o învârți de 300 de ori ca să ajungi în Windows de la 100 la 0. Uneori îmi vine mai ușor să învârt de roată decât să apăs pe butonul Mute.

Noul procesor, AXON, cu care este dotată K70 RGB PRO este util din mai multe considerente. Pornind de la ce este cel mai important, și anume performanța și comportamentul în timpul utilizării: datorită noului procesor AXON cu care este echipată tastatura care oferă un polling rate de până la 8000 Hz alături de o rată de scanare a tastelor de 4000 Hz, momentul în care tastele sunt apăsate este mult mai precis. Iar, cu toată această putere de procesare, alături de performanța de nivel ridicat, poți beneficia și de o configurație complexă cu până la 20 de staturi a iulminării RGB.

Galerie foto

 

Corsair iCUE

Toate funcțiile tastaturii sunt modificabile direct din cadrul software-ului Corsair iCUE.

Secțiunea Key Assignments ne oferă posibilitatea de a adăuga macro-uri utilizabile, în general, prin apăsarea simultană a unuia dintre butoanele standard împreună cu tasta Fn.

Iluminarea RGB poate fi controlată și modificată după bunul plac în secțiunea Lighting Effects. Procesorul AXON al lui K70 RGB PRO ne oferă posibilitatea de a adăuga pană la 20 de starturi diferite de setări de iluminat fără a afecta performanța generală a tastaturii.

În cadrul secțiunii Performance avem posibilitatea de a activa sau dezactiva efectele modului WinLock. Nu este un nume tocmai potrivit alocat acestei secțiuni din moment ce adevăratele setări de performață sunt disponibile abia în fereastra Device Settings, în cadrul căruia avem control asupra ratei de citire a tastelor, să modificăm luminozitatea iluminării și chiar să modificăm layout-ul.

Atât secțiunea Key Assignments cât și Lighting Effects apar de două ori deoarece Corsair K70 RGB PRO ne oferă posibilitatea de a salva profile de macrouri sau jocuri de lumini fie local, în configurația din Corsair iCUE, fie direct în memoria internă a tastaturii.

Corsair K70 RGB Pro review | WASD
Info

 

Experiență în timpul utilizării

Corsair K70 RGB PRO este una dintre tastaturile cu care mi-a plăcut cel mai mult să scriu, în special. Pentru o mână mică cum am eu, atât layout-ul tastelor cât și cursa acestor mi s-a părut exact ce trebuie. Sunetul produs de switch-uri atunci când sunt apăsate este plăcut și destul de silențios, iar feedback-ul simțit în buricele degetelor te asigură permanent că apăsările sunt realizate cu succes.

Corsair K70 RGB Pro review | WASD

Pe partea de software, Corsair iCUE este un integrator foarte bun atât pentru iluminarea RGB cât și pentru configuratul de macro-uri. Nu am întâmpinat probleme în timpul utilizării software-ului, ba chiar pop-up-urile cu indicații sunt suficient de sugestive astfel încât să utilizezi setările fără să te prinzi cu mâinile de cap întrebându-te de ce nu merge să faci ce vrei să faci.

 

Verdict

Corsair K70 RGB PRO este o nouă revizie a deja iubitei K70 RGB MK.2 care se remarcă în special prin implementarea noului procesor AXON, mult mai rapid decât cel regăsit pe varianta predecesoare.

Cu ajutorul lui AXON, K70 RGB PRO este capabilă să citească starea tastelor la o rată de până la 4000 Hz, alături de un polling rate de 8000 Hz, peste care putem adăuga până la 20 de starturi de setări ale iluminării RGB fără ca performanța tastaturii să fie afectată.

Corsair K70 RGB Pro review | WASD

Construcția tastaturii este foarte rigidă, cadrul principal al acesteia fiind realizat integrat din aluminiu. După cum ne-am obișnuit, switch-urile cu care este echipată K70 RGB PRO sunt de tip Cherry MX. Modelul testat de noi cuprinde switch-uri roșii, însă oferta Corsair cuprinde cinci modele de K70 RGB PRO cu switch-uri Cherry MX: Brown, Red, Blue, Speed și Silent. Deci ai posibilitatea de a-ți alege o tastatură care să fie cât mai apropiată de cea ideală pentru tine.

În momentul publicării articolului Corsair K70 RGB PRO nu este disponibilă nici măcar pe pagina producătorului, însă sperăm că în viitorul apropiat vom putea măcar plasa o comandă. Dar dacă arzi de nerăbdare și chiar vrei ceva care să fie măcar p-aproape de K70 RGB PRO, poți opta pentru Corsair K70 RGB TKL, pe care o poți obține la prețul de raft de 620 Lei.

Great for gaming WASD Award

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.