Un gaming mouse ultralight, SPC Gear Gem Plus ne demonstrează multe lucruri. Printre care faptul că nu trebuie să fie găurit pentru a fi ușor.

Din nou ne întâlnim cu un brand polonez de hardware. De ce oare? A trebuit să cercetez puțin speța. Am descoperit că, în ultimii ani, în Polonia s-au înființat nu mai puțin de 50.000 firme de tech. Numărul ăsta mare e dat de mulți factori specifici Poloniei: mulți vorbitori de engleză, universități competitive, investiții mari în sectorul de tech.

Publicația noastră a tot avut la review produse de la companiile poloneze Dream Machines, SilentiumPC și, implicit, SPC Gear. Unele mai remarcabile, altele mai puțin remarcabile.

Știu că o să săriți să ziceți “Ah Sorina, dar ei își iau switch-urile de nuștiuunde, modelele lor sunt copii dupa nuștiuce alt model.” Da, de acord. Multe companii sunt vârful rețelei de furnizare. Sunt integratori. Dar ce e așa rău în a fi integrator?

SPC Gear Gem Plus | WASD.ro

Așa că încep un review pentru ultimul model de mouse oferit de SPC Gear – Gem Plus. L-am luat la review nu pentru că a trebuit, ci pentru că așa am vrut. M-a suprins în mod plăcut și m-a făcut curioasă să aflu mai multe.

 

Ce este SPC Gear Gem Plus?

SPC Gear Gem Plus, cunoscut și drept SPG146, este promovat ca fiind un mouse de gaming super ușor. Deși te uiți la el și n-ai zice. E ambidextru deci simetric, e opac deci n-are găuri.

SPC Gear Gem Plus | WASD.ro

Chiar și așa, cântărește 67 g. Dacă îl întoarcem, constatăm că are totuși fundul perforat.

Este un mouse de gaming. Ce îl face mouse de gaming? Păi în primul rând cutia în care vine pare că adăpostește un echipament sportiv.

Dacă e de gaming, desigur vine cu inserții de LED RGB adresabil. Rotița, un logo elegant și cea mai finuță bandă RGB pe partea din spate.

Mai interesant este ce se gasește la interior. SPC Gear integrează switch-uri Kailh iar Gem Plus nu este o exceptie. Mouse-ul vine cu microswitch-uri Kailh GM 8.0 garantate pentru 80 de milioane de click-uri. 80, nu 20.

Senzorul este un proaspăt Pixart PAW3370. Un senzor cu sensibilitate de până la 19 000 CPI. SPC Gear Gem Plus integrează PAW3370 și nu PMW3389 strict din considerente de vechime. Știți voi vorba aia, dacă e mai nou și are cifre mai mari în specificații e mai bun. Dar PAW3370 se pare că a apărut exclusiv pentru că PMW3389 consuma prea mult pentru a fi considerat un senzor pentru wireless.

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

SPC Gear Gem Plus este un low rider. L-am pus lângă un Genesis Xenon 800 și este vizibil mai jos. Într-adevăr este o cale lungă de la Asus ROG Gladius III care are o cu totul altă abordare în materie de design și ergonomie. Dacă Gladius III parea înalt și încovoiat, SPC Gear Gem Plus este destul de aplatizat. Seamănă cu Xai de la Steelseries.

SPC Gear Gem Plus | WASD.ro

Finishul negru mat de pe suprafață se simte ok. Gripurile de pe laterale sunt estetice dar puțin cam alunecoase. Patinele sunt extrem de mici și din acest motiv alunecă destul de ușor. Ar fi mers niște patine mai mari. Ar fi oferit mai mult control.

Butoanele de click sunt în regulă. Prezintă adâncituri pentru a ghida degetul pe mijlocul butonului, iar cursa acestora dă sentimentul că este ceva mai lungă decât a altor șoareci care mi-au trecut prin mână.

 

Software

Experiența de descărcare a software-ului de pe site-ul SPC Gear a fost putin ciudată. Nu am gasit versiunea pentru Gem Plus, dar apare pe pagina dedicată a produsului. Te redirectionează undeva unde iți cere seria de pe mouse. În polski.

Dacă obiectul fizic se simte calitativ, prin materiale și design, cu software-ul e altă poveste. Interfața și numeroasele greșeli de scriere (cum ar fi Caculator) dau de gol “tinerețea” brandului SPC Gear.

Totuși macro-urile merg ireproșabil și se configurează foarte repede. Și asta e tot ce contează.

SPC Gear Gem Plus | WASD.ro
Download Page

Un aspect de luat în considerare este faptul că pe pagina de descărcare a software-ului, este necesară introducerea numărului de serie al dispozitivului pentru ca link-ul să devină disponibil.

 

Verdict

Nu știu pentru ce anume a fost conceput acest mouse dar mi-a plăcut enorm în CS:GO. Ușor, lin, rapid, cu macro-urile la îndemână. Fix ce trebuie. Dar țineți cont că sunt pleb și senzația mea despre senzor s-ar putea să nu se potrivească cu așteptările tale de semipro.

SPC Gear Gem Plus | WASD.ro

E ultra ușor dar nu urlă “gaming gear!”. Deci poate să stea foarte bine si pe biroul unui adult serios.

Una peste alta, SPC Gear Gem Plus este un mouse echilibrat dar cu un build quality mai îndoielnic decât al lui Razer. Il poti achizitiona la pretul de 199 Lei.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.