Quantumul experiențelor mele cu nenumărate produse ce înglobează un miliard de caracteristici m-a făcut să ajung la concluzia că multe periferice de gaming sunt mai proaste decât alte periferice non gaming.

Și dacă stai să te gândești la unul dintre dinozaurii mouse-urilor de gaming, Intelli 1.1, acesta era de fapt de office. Dar bun rău pentru Quake 3 și nu numai.

Logitech MX Keys Mini nu are nicio legatură nici cu Quake și nici cu gaming-ul. Dar s-a dovedit a fi raza de speranță pe care mi-o pun în Logitech că vor veni cu un produs pe măsură și pentru gameri.

Precum mulți dintre voi, uneori apăs pe butoane pentru mișcat personajul, dar alte dăți o fac și pentru așternut impresii. Alte dăți mai comentez aiurea pe Facebook la câte o postare de a lu’ cumătru’ Marian, sau comunic.

Când nu o fac pe telefon(aproape niciodată) mă folosesc de o tastatură. Și s-a dovedit că toate tastaturile mecanice încep să mă atragă doar dacă le este tăiată din intensitatea sunetului. Am cam ajuns la saturație și prefer să nu mai produc așa mult zgomot IRL, pentru niște cuvinte digitale.

M-am cam obligat să îmi integrez MX Keys Mini în rutinele mele zilnice, dar nu îmi pare rău. N-am renunțat la nicio activitate făcând asta.

 

Ce este Logitech MX Keys Mini?

Este o colecție de idei și concepte noi despre cum ar trebui să fie o tastatură de birou. Există și variantă cu numpad, dar nu toți birocrații sunt contabili. Unii preferă ceva ușor de manipulat și suficient de mică cât să încapă în sertar.

Layout Logitech MX Keys Mini

Tastatura are un layout destul de diferit, cam cum vedem pe majoritatea laptop-urilor. Însă, dimensiunea standard a keycap-urilor o face destul de ușor de obișnuit cu ea.

Logitech MX Keys Mini review | WASD

Săgețile sunt minuscule, însă, la fel ca în cazul laptop-urilor nu ai altceva de făcut decât să te obișnuiești cu ele așa. Este destul de ușor având în vedere că sunt destul de puține scenarii în care ai nevoie de ele timp îndelungat.

Tastele F sunt accesibile doar combinând oricare tastă de pe rândul de sus cu FN. Așa ai acces direct la tastele multimedia și alte funcții mai utile decât Function Keys.

Logitech MX Keys Mini review | WASD

 

Layout-ul tastaturii este comun atât pentru mediul Windows cât și Mac. Și cumva aspectul tastaturii mă face să cred ca Logitech au gândit-o din punct de vedere aspect mai degrabă pentru dispozitivele Apple. Cele două tonuri de gri o fac să se asorteze perfect cu un MacBook Pro. Există în total 4 variante de culori.

În ceea ce privește conectivitatea, deși este o tastatura Bluetooth vei putea să o conectezi la un dongle Logi Bolt USB Receiver for Multi-Computer / Device Use (logitech.com). Asta înseamnă că o să o poți folosi și la consola Playstation 5. Sau orice alt dispozitiv unde nu vrei Bluetooth, ci USB.

Iluminare Logitech MX Keys Mini

Iluminarea tastaturii este extrem de subtilă și se încadrează perfect în categoria iluminare utilă.  De departe cea mai mișto caracteristică o reprezintă de fapt power managementul iluminării.

După un anumit număr de secunde iluminarea se oprește. Și rămâne oprită până în momentul în care îți apropi mâna de tastatură. Nu trebuie să o atingi, ci doar să fie aproape. Ar fi cea mai mișto caracteristică și pe tastaturile de gaming wireless.

În ceea ce privește experiența de scris, ei bine, este senzațională. Dacă ți-a plăcut felul în care se apasă butoanele lui Craft, o sa îți placă și Logitech MX Keys Mini. E drept că trebuie să te obișnuiești cu layout-ul și unghiul, dar asta faci oricum cu orice dispozitiv nou.

Unboxing Logitech MX Keys Mini

Experiența cu Logitech MX Keys Mini

Mi-am închipuit că tranziția de la o tastatură full, precum Logitech Craft, la una mini, va veni cu bătăi de cap și cu o perioadă prelungită de adaptare. Spre surprinderea mea, în mai puțin de două zile, eram deja acomodat cu mai puține taste și semnificativ mai mult spațiu pe pad-ul de lucru. A fost exact ca atunci când am trecut pe tenkeyless.

Sigur, dacă lucrezi non-stop cu cifre, poate ție îți va lua mai mult timp acomodarea de la num pad-ul integrat într-o tastatură full la utilizarea cifrelor de pe latura superioară a tastaturii MX Keys Mini. Dar pentru utilizare office medie, aici nu este un inconvenient.

Logitech MX Keys Mini review | WASD

Singurul minus, dar pe care îl putem nota la capitolul “fițe și figuri”, mi-a sărit în față când mi-am surprins mâna îndreptându-se cu naturalețe (încă o face, la 3 luni de utilizare a MX Keys Mini) către rotița de volum pe care îl regăseam doar pe modelul Logitech Craft. Nu ar fi trebuit să mă obișnuiesc cu rotița pentru volum, căci există butoane multimedia. Dar cine se poate abține când ai o rotiță mișto?

 

Verdict

Prețul tastaturii Logitech MX Keys Mini se învârte în jurul sumei de 450 Lei. Nu este o sumă tocmai mică ținând cont de faptul că este o tastatură mini. Însă abundența de caracteristici o fac o alegere cu adevărat înțeleaptă. Flexibilitatea în materie de conectivitate, atât BT, cât și cu wireless cu dongle, este exact ceea ce are nevoie un utilizator multiplatform în 2022.

Logitech MX Keys Mini review | WASD

Iar dacă mai socotim și faptul că dongle-ul Bolt (nu este inclus în pachet) permite conectarea mai multor dispozitive și luăm în calcul și tehnologia Flow, atunci tastatura MX Keys Mini ar trebui să fie tastatura perfectă pentru non gaming, ci trebăluit pe mai multe stații de lucru.

  • Poți să îți cumperi Logitech MX Keys Mini de la PC Garage la prețul de ~450 Lei

Editor's Choice WASD Award

Review overview
Summary Logitech MX Keys Mini nu este o tastatură ieftină, în schimb este super mișto pentru activități non gaming.
4.5
Tagged

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.