Xtrfy MZ1 este rodul colaborari companiei suedeze cu un Youtuber australian.

Rezultatul este un mouse extrem de ciudat cu un profil minuscul si o greutate la fel de mica.

In ceea ce priveste partea electronica, MZ1 este echipat cu acelasi PMW3389 si cu acelasi MCU WTU301. Componente ce le regasim si in celelalte modele de la acelasi producator.

Aparent reteta Zowie a lasat amprente profunde in industrie. Si nu e un lucru rau. Mai ales daca piesele electronice sunt configurate corect.

Forma lu’ peste

De cand ma tot joc cu soareci de gaming, sa fie vreo 16 ani, am observat un singur lucru: formele ciudate sunt acceptate in procent foarte mic. Am vazut asta la G9 de la Logitech si la toti soarecii „pleasca”.

Si stii de ce nu prind formele astea ciudate? Pentru ca ar trebui sa ai un deget dat peste cap ca sa le folosesti daca esti un „average Joe”. Singurul fel in care poti folosi o ciudatenie este daca e primul mouse. Atunci cand nu stii despre claw grip, palm grip sau finger tip. Si il apuci cum poti pentru ca esti determinat sa parcurgi kilometri cu sagetica. La fel ca orice novice in ale calculatoarelor.

Problema lui MZ1 zace in stilul de joaca al Youtuber-ului cu care l-au conceput. Pentru scenariul lui si felul lui de joaca este ok. Dar pentru mine am remarcat ca nu. Si sunt doar un average cu mana medie.

Avand un profil extrem de ingust mana intr-o pozitie foarte incomoda. Degetul mic este extrem de aproape de degetul mare. Asta imi reduce din mobilitatea degetului aratator si celui mijlociu.

Si e un adevarat calvar sa imi mentin rata mea de foc din BF2042 cand am mana incalcita si incordata pe mouse.

Chiar este un mouse extrem de mic pentru o mana medie. MZ1 este un mouse pentru copii in ceea ce priveste dimensiunile.

Faptul ca e mic il face sa vina si cu o greutate mica. Din punctul asta de vedere se simte misto. E lipit de mana. Dar degeaba daca ma doare degetul mijlociu cand pun ADS.

Singurul fel in care l-am putut utiliza a fost fingertip grip. Insa click-urile sunt ceva cam tari pentru cat de lejer este acest tip de grip.

Cumva am fost fortat cu degetele intr-o pozitie destul de restrictiva pentru ca singurele locuri fara gauri sunt destul de mici.

Cablul este foarte bun. Insa, cel putin exemplarul meu, are o problema grava. Designerul australian nu a fost de acord cu felul in care Xtrfy imacheteaza cablul. Asa ca a decis ca este obligatoriu ca mouse-ul sa fie trimis cu cablul formand un cerc. Ceea ce este absolut minunat. Asa trebuie sa fie expediat un cablu. Felicitari catre Logitech si ceilalti producatori care au initiat trendul de unde s-a inspirat Zy. Totusi, putea sa observe dupa primul mouse rasucit ca formeaza o galma chiar in botul mouse-ului. Cat ii faci review nu este nicio problema, insa, in timp se va uza excesiv exact acolo.

La capitolul dotari in cutie stam absolut standard. Avem manualul de configurare care contine combinatiile de butoane pentru diverse setari si o pereche extra de patine.

Xtrfy MZ1 review | WASD
Dotari standard pentru un mouse de gaming. Poate ca vreo 5 perechi ar trebui sa devina noul normal pentru formele ciudate si non standard de patine.

 

Input lag

Chiar eram curios sa imi reverific metodologia de testare. Acesta este singurul motiv pentru care am testat MZ1. Stiam ce motion delay o sa ofere. Caci am lucrat cu Xtrfy la imbunatatirea lag-ului pe platforma lor cu PMW3389.

TOP100 gaming mice

xtrfy mz1 input lag

Comparativ cu PMW3389

Bineinteles ca in varful clasamentului avem Razer DeathAdder Elite. Fiecare DeathAdder a fost la vremea lui cea mai buna implementare a senzorului respectiv. Logitech nu vedeti in clasamentul de mai jos pentru ca in perioada in care Razer primeau PMW3389 de la Pixart cu exclusivitate, Logitech lansau senzorii Mercury si Hero. Iar Corsair erau ok in ceea ce priveste numele senzorilor pentru ca foloseau PMW3391, desi era doar un PMW3360. Dar vedeti voi, 3391 e mai mare decat 3389. Nu se prinde nimeni.

xtrfy mz1 input lag

Am s ava explic intr-un material separat ce inseamna acel „workaraound” dind reptul lui Pulsefire FPS Pro de la HyperX.

 

Verdict

Xtrfy MZ1 review | WASDStiti voi vorba aia branza buna-n burduf de caine? Cam asa e si MZ1. Senzorul este ce trebuie.

Configurarea o faci softwareless.

Dar dimensiunea pentru coinacii nu ma face sa il recomand decat pentru oamenii cu maini mici. Poate ca ar fi fost o idee sa pastreze modularitatea lui M42, mouse care desi este mic, nu este la fel de restrictiv precum MZ1.

 

Similar Articles

One thought on “Hands On: Xtrfy MZ1 – shape is king, dar nu aici

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.