Corsair Sabre RGB PRO Champion series are un nume de zici că au vrut neapărat să pună niște keyword-uri populare, RGB și PRO.

Dar trecând peste alegerile neinspirate de nume, sau peste numele dificil de rostit, Corsair erau acea a treia companie a căror tehnologie wireless este suficient de bună cât să integreze senzori high end și pe modele de mouse wireless. Nu doar senzori entry level cum face HyperX și SteelSeries.

Singurul lucru care nu mi-a plăcut cu privire la Corsair a fost numele pe care le-au ales mereu pentru senzori. Sau mai bine zis numerele. Bine, având în vedere faptul că aveau modificări doar ale lor e normal să fi dorit să se diferențieze de restul.

E de înțeles având în vedere că Corsair și alte companii mari nu doar iau senzorul și îl aruncă într-un mouse cu un MCU random. Se implică până și în modificarea algoritmului de tracking.

Input lag: Corsair Sabre RGB PRO Wireless Champion series - wireless la 2000 Hz | WASD

Hai să vedem testele cu Sabre Pro Wireless. E foarte interesant pentru că funcționează și la 2000 Hz. Apropos de ce ziceam că tehnologia lor wireless este suficient de bună pentru un senzor high end.

 

Cum testez input lag/motion delay?

Metodologie

Primul lucru pe care îl fac este să actualizez firmware-ul sau firmware-urile în cazul în care este vorba de un mouse wireless. Căci și dongle-uri au așa ceva. Apoi verific dacă are sleep sau nu ca să știu la ce mă aștept. Testarea unui mouse cu sleep este infinit mai lungă. Uneori nici nu se trezește din sleep. Dar asta se întâmplă de obicei cu chinezării.

Pentru a măsura ceea ce eu numesc motion delay folosesc întotdeauna CS:GO la 400 fps la rezoluția 1920×1080. Unitățile de măsură din grafice sunt milisecunde și reprezintă timpul scurs din momentul în care mouse-ul și-a început mișcarea pe mousepad și această mișcare apare pe monitor.

Indicatorul vizual pentru a semnaliza începutului mișcării mouse-ului este un LED albastru.

Mai multe detalii găsiți  aici și aici.

Rezultatul arată așa pentru un sample de 10 milisecunde:

Cadrul 199 reprezinta momentul in care circuitul se inchide; frame-ul 200 reprezinta inceputul deplasarii mouse-ului pe pad; frame-ul 210 reprezinta momentul in care actiunea este afisata pe ecran

 

Componente și periferice

Monitorul folosit de noi pentru asta este Aorus KD25F la 240 Hz. Este cel mai rapid monitor căruia i-am măsurat input lag-ul dintre toate monitoarele pe care le-am testat.

Configurația PC-ului este mereu neschimbată și este bazată pe Ryzen 9 5950X, 32GB Corsair Dominator RGB, Corsair MP600 2 TB și Gigabyte Radeon RX 6900 XT.

 

Rezultate teste

Comparând cu toată armata de șoareci de gaming pe care i-am testat, observăm că obține niște rezultate impresionante. Nu numai că se observă cei 2000 Hz când este cu cablu, dar se comportă și similar cu ceilalți șoareci de top în materie de motion delay.

Din păcate, între 1000 Hz wireless și wired diferența nu s-a observat nici măcar în teste. Cu mâna vă imaginați că nu s-a simțit nicio diferență.

 

Comparativ mouse-uri wireless

Între modelele wireless, Corsair Sabre RGB Pro Wireless s-a catapultat direct pe locul 2.

 

Galerie foto

Verdict

Trebuie să recunosc că snt cu adevărat impresionat de performanța noului Corsair Sabre RGB Pro Wireless. Este destul de evident că și Corsair, la fel ca și Logitech, au acces la o tehnologie wireless de top.

Îmi place că au venit cu un mouse super ușor, dar a cărui carapace nu este găurită. Greutatea lui nu este atât de jos precum în cazul Superlight sau Deathadder V3, dar performanța în mod clar este ce trebuie.

O să vă ofer mai multe detalii în round-ul pe care urmeaza să îl public. Stați cu ochii pe site.

Prețul mouse-ului este 599 Lei și mi se pare ok pentru cât de bun este din punct de vedere electronic. Îl recomand pentru pro gaming.

 

Review overview
Summary Corsair au venit cu un mouse excelent ce concurează direct cu Superlight de la Logitech.
4.5
Tagged

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.