Logitech G502 este cel mai popular model de mouse pe care Logitech l-a scos pe piață. Era de așteptat un astfel de refresh.

Deși exista deja un model wireless de G502, tot se simțea nevoia unui update. Materialele utilizate pentru G502 X se simt mult mai plăcut la atingere.

Caracteristicile au rămas în mare neschimbate. Existe free scroll, butoane multe, capac pentru butonul sniper și port de încărcare wireless. Evident, opțional. Partea bună, este, însă, că include și un sertar pentru dongle.

Dongle-ul este tot TypeA, dar încărcarea se face cu un cablu TypeC.

Nu vreau să intru prea tare în detalii despre caracteristici deoarece rolul materialului este să aflăm dacă îi funcționează corect senzorul și wirelessul. Și mai ales cum se poziționeaza în raport cu ceilalți șoareci cărora le-am măsurat input lag-ul.

 

Cum testez input lag/motion delay?

Metodologie

Primul lucru pe care îl fac este să actualizez firmware-ul sau firmware-urile în cazul în care este vorba de un mouse wireless. Căci și dongle-uri au așa ceva. Apoi verific dacă are sleep sau nu ca să știu la ce mă aștept. Testarea unui mouse cu sleep este infinit mai lungă. Uneori nici nu se trezește din sleep. Dar asta se întâmplă de obicei cu chinezării.

Pentru a măsura ceea ce eu numesc motion delay folosesc întotdeauna CS:GO la 400 fps la rezoluția 1920×1080. Unitățile de măsură din grafice sunt milisecunde și reprezintă timpul scurs din momentul în care mouse-ul și-a început mișcarea pe mousepad și această mișcare apare pe monitor.

Indicatorul vizual pentru a semnaliza începutului mișcării mouse-ului este un LED albastru. Totul este inregistrat la 1000 fps folosind o camera Sony RX100 Va.

Mai multe detalii găsiți  aici și aici.

Rezultatul arată așa pentru un sample de 10 milisecunde:

Razer Viper input lag tests | WASD
Cadrul 199 reprezinta momentul in care circuitul se inchide; frame-ul 200 reprezinta inceputul deplasarii mouse-ului pe pad; frame-ul 210 reprezinta momentul in care actiunea este afisata pe ecran

 

Componente și periferice

Monitorul folosit de noi pentru asta este Aorus KD25F la 240 Hz. Este cel mai rapid monitor căruia i-am măsurat input lag-ul dintre toate monitoarele pe care le-am testat.

Configurația PC-ului este mereu neschimbată și este bazată pe Ryzen 9 5950X, 32GB Corsair Dominator RGB, Corsair MP600 2 TB și Gigabyte Radeon RX 6900 XT.

Rezultate teste

Rezultatele sunt similare cu ale lui G303 Shroud Edition și asta nu este deloc o surpriză având în vedere că au electronice similare în interior.

Input lag: Logitech G502 X Lightspeed | WASD

 

Comparativ mouse-uri wireless

Input lag: Logitech G502 X Lightspeed | WASD

 

Galerie foto

 

Verdict

Din aranjarea datelor nu se observă foarte bine, însă, G502 X se situează pe poziția 5 în materie de performanță wireless. Atât senzorul de top cât și tehnologia wireless folosită de Logitech pentru acest model îl fac una dintre cele mai bune alegeri în materie de mouse universal cu veleități de mouse de pro gaming.

Deși nu îl recomand tocmai pentru progaming pentru că are un milion de butoane și e posibil să le apeși aiurea.

Forma extrem de comodă împreună cu performanța senzorului îl fac una dintre puținele alegeri din portofoliul Logitech când vine vorba de mouse-uri wireless ergonomice.

Îl puteți achiziționa de la 729 Lei.

Great for gaming WASD Award

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.