De ceva vreme s-a abătut o linişte macabră asupra segmentului mauşi. Nimeni nu mai lansează nimic revoluţionar pentru că să fim serioş, ce ar mai putea fi inventat în acest segment. Adică deja se simte că am ajuns la limita inovaţiilor.

Totuşi, pe planeta asta există foarte puţini mauşi cu adevărat excepţionali şi este destul de logic că Logitech se mândreşte cu bătrânul MX518 din moment ce au continuat să îl fabrice 6 ani de la lansarea lui. Este fără doar şi poate unul dintre cele mai longevive modele inventate.

DSC00300Cum în gaming nu contează să ai ţâşpe mii de DPI, folosirea de senzori cu valori astronomice (pentru a putea avea campanii de marketing reuşite) este aberantă şi stupidă aşa că cel mai bun lucru de făcut în acest caz este reproiectarea vechilor modele.

Deşi există câteva modele tot de la Logitech ce sunt considerate de către toţi hardcoriştii ca fiind etalon în termeni de performanţă ai senzorului, MX518 este de departe unul dintre cei mai populari mauşi.

MX518 a ajuns la acest nivel de popularitate datorită formei absolut perfecte (da, ştiu că sunt extremităţi, mâini mici şi mari ce nu sunt de acord). Forma ergonomică a lui MX518 este şi va rămâne pentru mult timp în topul celor mai comozi mauşi.

Totuşi, deşi este unul dintre cei mai apreciaţi mauşi existenţi, MX 518 avea nevoie de un upgrade. Sunt multe elemente tehnologice rămase în urmă ale acestui maus, care deşi overall este foarte bun, pentru care utilizatorii mai pretenţioşi îl evită.

Principala caracteristică ce necesita o actualizare urgentă este polling rate-ul deoarece 125Hz reprezintă o valoarea prea mică. Tradus în timp de răspuns, 125Hz înseamnă de fapt o reacţie întârziată cu 8ms.

Al doilea lucru care necesita o ajustare drastică este software-ul. Versiunea de SetPoint compatibilă cu MX518 era pur şi simplu prea bătrână şi nu prea permitea utilizatorilor să modifice mare lucru. Noul software nu numai că arată mult mai bine şi este mult mai intuitiv, dar oferă suport şi pentru mai multe profile şi se pot seta rezoluţiile individual pe axe.

Şi în cele din urmă am ajuns şi la rezoluţie. Deşi nu îmi place să vorbesc despre rezoluţii de peste 800 DPI pentru că mi se par inutile, există pe planeta asta câţiva utilizatori care folosesc şi 1600 DPI şi chiar 3200 DPI. Evident că cei ce folosesc rezoluţii mari se vor orienta către alţi mauşi în ciuda faptului că văd mulţi pro playeri care folosesc MX518. Având şi acest aspect în minte, Logitech n-au avut încotro decât să aducă o rezoluţie de 3200 DPI.

 

Hai să aruncăm un ochi pe specificaţiile celor doi mauşi:

MX518 G400
Dimensiuni (mm) 70*130*36 70*130*36
Greutate (g) 106 106
Greutate cablu (g) 15 15
Rezoluţie (DPI) 1800 3600
Procesor imagine (MP/s) 5,8 5,8
Polling rate 125 1000
Viteză maximă (m/s) 1 1,77-3,55
Acceleraţie maximă (G) 15 25

 

E la mintea cocoşului că G400 este cu muuuuult îmbunătăţit faţă de fratele lui matur: MX518. Au fost aduse îmbunătăţiri exact capitolelor care necesitau actualizări. Astfel, avem un polling rate specific anului în care trăim. Rezoluţia a fost crescută pentru a-i satisface şi pe cei ce joacă high sens, iar viteza maximă la care funcţionează a fost şi ea crescută de la 1m pentru că există foarte mulţi oameni ce mişcă foarte repede din mână.

 

O parte dintre voi aţi avut ocazia să probaţi acest maus la WAR Day. Restul care nu aţi apucat să vă jucaţi cu el staţi foarte atenţi pentru că voi începe să vă descriu fiecare amănunt al acestui maus fantastic.

Pages ( 1 of 3 ): 1 23Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.