Conţinutul pachetului. Pe lângă mouse avem un mini-receiver wireless, cablul ce ajută la conectarea pe USB şi care încarcă în acelaşi timp acumulatorul şi un cablu prelungitor pentru a vă putea poziţiona mini-receiverul oriunde doriţi – pe birou, sub birou sau pe carcasă.

Forma ergonomică a fost păstrată de la fratele mai mare, G500, în schimb materialele au fost schimbate. Plasticul de pe spate nu este poros absolut de loc iar palma transpiră destul de repede. Lateralele sunt acoperite totuşi cu un plastic rugos şi poros iar degetele formează un grip foarte puternic. Chiar dacă vă transpiră palma, mouse-ul va rămâne totuşi foarte controlabil. Apreciez şi alegerea unor culori mai elegante faţă de designul lui G500, dar acest lucru ţine de gustul fiecăruia.

Click-urile au rămas la fel de bine „definite”. Se apasă extrem de uşor şi rapid. Cu alte cuvinte, indiferent dacă aveţi nevoie de un micro bun în Starcraft sau DOTA ori trebuie să trageţi rapid o rafală G700 răspunde la fel de precis şi rapid.

Scroll-ul a fost şi el îmbunătăţit considerabil cu toate că designul a rămas acelaşi în linii mari: rotiţă de metal îmbrăcată în cauciuc gradat precis. Spre deosebire de scroll-ul de pe G500 acesta este mult mai rapid şi mai precis iar tilt-ul nu mai incomodează în cazul unui middle-click succesiv şi rapid.

Sub rotiţă avem butonul de free-scroll şi butonul pentru schimbarea profilelor.

Butoanele din stânga scroll-ului sunt o nouă adiţie şi schimbă layout-ul mouse-ului destul de mult. La prima vedere par extrem de înghesuite însă forma şi aşezarea nu permit apăsarea accidentală decât dacă aveţi palma foarte mare.

Butoanele laterale s-au înmulţit şi ele. Cele două butoane în plus vin să suplinească nevoia excesivă de macro-comenzi a jucătorilor de WoW – singurul MMO care îmi vine acum în minte. Eu recomand dezactivarea acelor butoanelor G4 şi G5 pentru că se apasă extrem de uşor şi accidente se întâmplă destul de des. E păcat să pierdeţi puncte sau experienţă pentru că vă încurcaţi în butoane.

Lângă aveţi trei niveluri ce indică profilul selectat şi nivelul DPI-ului. Din cauza aglomerării cu butoane s-a renunţat la mini-display-ul tradiţional regăsit pe G5, G500 şi G9 / G9x, display care indica mult mai bine situaţia DPI-ului şi a profilului.

Poziţia senzorului nu este cea clasică, pe centru. Se pare că în ultima vreme acest lucru a devenit o modă care dezavantajează destul de mult gamerii ce sunt obişnuiţi cu mouşii clasici. Senzorul este tot un AVAGO S9500 ca pe majoritatea mouşilor din ultima vreme însă cu o mică îmbunătăţire – LOD, adică Lift off Distance-ul a fost redus considerabil.

În loc de trei skate-uri acum avem patru, mai mari şi fabricate tot din teflon ca şi la vechile modele.

Locaşul pentru greutăţi a devenit acum locul unde ţinem acumulatorul la încărcat. Cu alte cuvinte bateria are un dublu scop: menţine mouse-ul „în viaţă” în momentul în care îl folosiţi fără fir şi compensează greutatea. Noi am observat la LAN-ul de la Emag că majoritatea jucătorilor au preferat să scoată acumulatorii pentru că mouse-ul era prea greu şi le dau dreptate. Dacă nu îl folosiţi wireless ca mouse office, bateria este inutilă.

Switch-ul on / off pe care îl vedeţi în imagine opreşte mouse-ul pentru economisirea bateriei sau o încărcare mai rapidă în momentul în care nu îl folosiţi. Brusc, şi cei de la Logitech au devenit foarte preocupaţi de starea mediului.

Aşa arată cablul care îl „ţintuieşte” pe G700 de PC. După cum spuneam are două misiuni: prima, permite folosirea mouse-ului în mod clasic şi a doua, de a încărca bateria.

Iată mini-receiverul ce permite folosirea mouse-ului în mod wireless. Deşi nu am folosit prea mult mouse-ul în mod wireless, a trebui s-o fac datorită review-ului. Ce m-a intrigat este faptul că funcţionează pe o rază destul de mare (am testat până la distanţe de 3 metri) şi nu am sesizat modificări în comportamentul sau răspunsul mouse-ului.

În afară de acest lucru, nu este afectat negativ deloc de alte dispozitive wireless din zonă. Am observat acest lucru deoarece l-am folosit în preajma a două routere wireless iar semnalul nu a fost influenţat.

Acest mini-receiver este certificat şi Logitech Unifying, cu alte cuvinte, puteţi conecta cu ajutorul lui la PC până la cinci periferice / echipamente Logitech.

În pagina următoare vom discuta puţin de suportul software cu care vine G700.

Pages ( 2 of 4 ): « Previous1 2 34Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.