Deunăzi am vorbit despre Radeon 6950 şi 6970 răcite de cea mai recentă invenţie ASUS în materie de coolere pentru plăci video. Astăzi vom discuta despre versiunea mult îmbunătăţită a sistem de răcire DirectCU II. Ei bine, deşi seamănă cu acel sistem de răcire, versiunea despre care discutăm acum este net superioară fiind capabilă să menţină rece un GTX 580.

Evident, pentru a putea să îmblânzească un 580, sistemul de răcire vine cu mici modificări faţă de cel pe care l-am văzut recent. Aşadar, DirectCU II folosit pentru GTX 580 este dotat cu 5 heatpipe-uri în loc de 3.

Motivul pentru care Radeon 6970 şi 6950 veneau cu sisteme de răcire ce aveau în componenţă doar 3 heatpipe-uri este uşor de intuit. Acele GPU-uri nu au IHS (integrated heat spreader) şi drept urmare suprafaţa de contact dintre cip şi sistemul de răcire este mai mică.

Revenind la oile noastre, trebuie să vă spun că cele 5 heatpipe-uri acoperă perfect cipul grafic GF110. Şi similar celor două plăci video despre care am discutat în cel mai recent articol al nostru şi acest 580 face parte din seria de plăci video ce au componente Super Alloy. Şi pentru a face şi mai interesantă această placă video, ASUS a dotat-o şi cu 10 faze de alimentare în loc de 8 câte are modelul de referinţă.

Să nu vă aşteptaţi să existe modificări în specificaţii faţă de produsul de referinţă. ASUS a păstrat totul întocmai cum a indicat NVIDIA. Acest aspect nu este tocmai un lucru negativ deoarece preţul plăcii nu va fi cu foarte mult mai mare faţă de cel al modelului de referinţă şi pe lângă asta lasă şi fericitului posesor plăcerea de a descoperi cât de potentă este placa lui video.

Vom rula acelaşi set de teste care le-am rulat şi pe acele două plăci video cu GPU-uri Radeon şi pe lângă asta şi pltforma de test a fost păstrată intact. Aşadar, veţi putea observa atât beneficiul pe care îl aduce overclock-area unei astfel de plăci, dar şi adevărata ei valoare dacă o raportăm la un alt produs mai ieftin.

 

 

În pagina următoare vom analiza placa video la exterior cu ajutorul galeriei foto.

Pages ( 1 of 10 ): 1 23 ... 10Next »

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.