Logitech au câştigat atât de mult teren în ultima vreme încât nici nu mai e nevoie de vreo introducere despre companie pentru că sunt sigur că ştiţi cine sunt şi ce produc. Mauşii lor ne-au fost alături, nouă gamerilor, încă de pe vremea în care 3DFX îşi făceau de cap pe piaţa plăcilor video şi iată că a venit vremea pentru un refresh.

Logitech G700SChiar dacă line-up-ul de produse de gaming al celor de la Logitech era complet, se simţea nevoia unui refresh al acesteia. În primul rând, senzorii folosiţi pentru G700 sau G500 erau învechiţi şi erau şi departe de a fi perfecţi. După cum ştiţi, Avago 9500 venea la pachet cu o serie de probleme şi din acest motiv nu era cel mai indicat senzor pentru cei ce ţin la acurateţe în jocuri, mai ales la low-sens.

Logitech G700S vine atât cu un nou senzor cât şi cu un nou look. Aceste două aspecte promit atât acurateţe cât şi confort sporit şi vom discuta despre ambele în detaliu ceva mai târziu.

 

Specificatii

  • Senzor: Avago S9808
  • Rezoluţie: 200-8200DPI
  • Număr butoane: 13
  • Macro-uri: da
  • Tracking speed: 4,19 m/s
  • Acceleraţie maximă: 30G
  • Greutate: 149g (fără cablu, cu acumulator)
  • Dimensiuni: 129 x 84 x 47 mm
  • Lungime cablu micro USB: 1,8m
  • Lungime cablu extensie USB:1,5m
  • Iluminare: indicare nivel acumulator
  • Autonomie: 10,5 ore
  • Timp de reîncărcare: 3-4 ore
  • Profile: da, 5

Logitech G700SSă nu credeţi că este vreo diferenţă spectaculoasă între senzorul 9800 şi 9808. Dacă vă aduceţi aminte şi G400S venea echipat tot cu un senzor al cărui nume era diferit de cel al mauşilor deja existenţi pe piaţă. Probabil acesta este rodul parteneriatului dintre Logitech şi Avago. G700S este un mouse cu greutate mare, însă partea bună o reprezintă posibilitatea de a opera fără baterie, bineînţeles atunci când este conectat la cablul micro USB.

Da, v-aţi gândit bine, vă puteţi încărca chiar şi telefonul atunci când nu încărcaţi mausul, eu unul asta fac când este acumulatorul plin.

Acumulatorul mausului este produs de Sanyo şi are o capacitate de 1900 mAh şi poate fi înlocuit cu orice alt acumulator AA. Dacă dispuneţi de un încărcător de acumulatori puteţi lua în calcul şi scenariul ce implică operarea mausului doar în mod wireless.

Pachetul lui G700S este exact acelaşi ca al lui G700 şi asta înseamnă că pe lângă mouse, receiver şi cablu USB, avem şi un prelungitor USB ce va permite amplasarea receiver-ului acolo unde este nevoie pentru a putea extinde raza după bunul plac. De asemenea, prelungitorul poate fi folosit şi pentru conectarea mouse-ului în mod wired, depinzând totul de preferinţele utilizatorului.

Logitech G700S

Logitech G700S

Logitech G700S

 

Galerie foto

După cum se poate observa, G700S păstrează aceleaşi linii de design ale lui G700, fiind schimbată doar textura învelişului precum şi compoziţia. Dacă la G700 aveam o textură rugoasă, G700S vine învelit cu un material hidrofob fin ce nu permite asimilarea umezelii. Cu alte cuvinte suprafaţa este protejată şi nu va fi afectată în timp de transpiraţie.

Ştiu că aţi mai citit prin alte părţi cum că vă protejează de transpiraţie însă în realitate se protejează pe sine. Partea proastă este că dacă transpiraţi abundent veţi observa cum toată sudoarea se va scurge pe pad. Pare incredibil ca unui om să îi transpire palmele în aşa hal încât să se scurgă stropi, însă astfel de cazuri există.

În ceea ce priveşte indicarea nivelului bateriei, puteţi vedea în ultima poză din galerie cum se face acest lucru. Pe laterala mausului există trei LED-uri ce au două roluri, acela de a indica gradul de încărcare al bateriei dar şi acela de a oferi utilizatorului feedback vizual la schimbarea DPI-ului.

 

Software

Logitech G700S

Logitech G700S

Logitech G700S

Logitech G700S

Logitech target-ează aest maus jucătorilor de MMO-uri în general şi atunci când am testat G600 (mouse tot pentru MMO-uri) am observat lipsa posibilităţii de a compune macro-uri. Diferenţa între G700S şi G600 este tocmai aceasta, G700S permite personalizarea tuturor celor 13 butoane, însă şi cu macro-uri.

În ceea ce priveşte profilele, se pot folosi fie cele salvate pe PC, fie cele salvate în memoria mausului. Dacă se alege a doua variantă atunci veţi fi limitaţi la un număr de 5.

Vestea bună este că spre diferenţă de alţi mauşi Logitech, G700S permite actualizarea firmware-ului şi astfel se pot rezolva eventualele probleme care ar putea apărea de-a lungul timpului.

 

Experienta in timpul utilizarii

Exceptând faptul că G700S are liniile formei mai accentuate şi ascuţite, acesta este un maus ce poate fi considerat ergonomic. Zona stângă a mausului poate adăposti în confort degete mari de orice dimensiune. De asemenea, latura dreaptă are un unghi de înclinare ce prmite apucarea mausului atât în palm grip cât şi în claw grip. Ce-i drept, în modul wireless este mult prea greu pentru a fi utilizat folosind priză de tip claw datorită greutăţii care este prea mare.

În ceea ce priveşte utilizarea mausului, senzorul este foarte bun şi v-am şi spus asta atunci când am mai testat Avago 9800. Nu prezintă semne cum că ar exista angle snapping sau acceleraţie. Şi vă spun foarte sincer că m-am adaptat foarte uşor la el folosindu-l fără baterie şi cu firul conectat.

 

Logitech G700S

 

Foarte mult timp din îndelungata perioadă de testare a lui G700S, am petrecut-o încercând să găsesc diferenţe între modul wired şi wireless şi în afara de balansul diferit cauzat de prezenţa firului nu am reuşit să găsesc nicio diferenţă. Am avut nevoie de acomodare la el doar din cauza formei diferite faţă de G400 pe care îl folosesc zilnic, în rest senzorul făcându-şi treaba excelent.

 

Concluzii

Deşi eu sunt fan al mauşilor uşori, nu pot să spun că la G700S există ceva ce nu îmi place. Chiar dacă el este un maus greu, l-am putut folosi chiar şi eu pentru că i-am îndepărtat acumulatorul. Dacă ar fi nevoie să descriu acest maus într-un singur cuvânt, cel mai potrivit ar fi flexibilitate. Este aşa cum îi spune şi numele, superior celorlalţi mauşi din seria G şi vine cu dotări care acoperă orice preferinţă. Bine, poate nu acoperă preferinţele ciudaţilor cărora le plac mauşii plini de LED-uri, însă absolut totul este perfect gândit la G700S.

Având în vedere că este un mouse hibrid şi cablul micro USB poate fi folosit sau nu, mi-ar fi plăcut ca Logitech să fi inclus în pachet un cablu USB matisat cu rigiditate mai scăzută. Cel inclus în pachet este mai gros şi mai rigid decât orice cablu USB (de maus) la care v-aţi putea gândi. Chiar mi-ar plăcea să văd pe undeva la vânzare cablu similar celui de pe G600, însă compatibil cu G700S.

Dar nu cred că se va întâmpla asta prea curând.

Chiar vă recomand G700S, deoarece este un mouse ce se potriveşte oricărui scenariu vă vine în minte, chiar şi dacă în ecuaţie există două PC-uri. Mausul G700S poate fi conectat la un PC în mod wired şi când este îndepărtat cablul se va conecta automat la cel de al doilea PC unde este instalat receiverul. Nu vă faceţi probleme că ar interacţiona simultan cu ambele PC-uri căci nu se va întâmpla asta.

Preţul de 440 Lei poate părea cam mare pentru un mouse, însă repet faptul că preţul se justifică prin flexibilitate şi caracteristici.

 

Plusuri şi minusuri

goodforgaming

+ Seonzor foarte bun
+ Flexibilitate
+ Aspect
– Cablu micro USB foarte rigid

  • Logitech G700S poate fi cumpărat de aici

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.