Call of Duty Modern Warfare 3, cel mai nou titlu din seria Call of Duty, a fost lansat cu multe surle şi trâmbiţe la sfârşitul anului trecut. Şi, pentru că a primit cu uşurinţă titlul de „cel mai important joc FPS al anului” şi este considerat de mulţi ca fiind un joc fără concurenţă, făcând în primele 5 zile de la lansarea în toată lumea aproximativ 775 milioane de dolari,  se pare că nici cei de la Logitech nu au rezistat tentaţiei de a-i aduce un omagiu.

g9x-mw3-025_resizeDeşi probabil că nu mai este o noutate pentru mulţi dintre voi faptul că Logitech a lansat, tot spre sfârşitul anului trecut, tastatura G105 Modern Warfare 3 şi mouse-ul G9x Modern Warfare 3, ne dorim să vă aducem la cunoştinţă chiar şi cele mai mici detalii ale acestor periferice realizate special pentru jocul Call of Duty: Modern Warfare 3.

Concepute în mod clar pentru gamerii pasionaţi şi cu multă personalitate, tastatura G105 Modern Warfare 3 şi mouse-ul G9x Modern Warfare 3 reprezintă „mascota” oficială a jocului, iar Logitech nu s-a zgârcit nici din punct de vedere al design-ului şi nici al tehnologiei.

Momentan nu o să menţionez decât detalii despre mouse: ce face, cu ce se hrăneşte şi toate chichiţele pe care ar trebui să le ştiţi în caz că doriţi să adoptaţi unul, urmând ca într-un review ulterior să aduc mai multe informaţii şi despre tastatură.

După părerea mea, G9x îndeplineşte toate condiţiile de care ai nevoie ca şi gamer. Sincer vorbind, cele mai mari pretenţii pe care un gamer (cel putin pentru cei pasionaţi de FPS-uri sau RPG-uri) ar trebui să le aibă de la un mouse sunt:

 • să nu se blocheze la DPI mic şi viteză mare
 • să nu aibă jitter
 • să nu fie prea greu sau prea uşor
 • să nu mai ai probleme cu transpiraţia palmei după câteva ore bune de Modern Warfare 3, etc.

Să începem cu începutul, ca să lămuresc persoanele care probabil îşi pun întrebarea “care este diferenţa între G9x Modern Warfare 3 şi G9x?”. Diferenţa din punct de vedere al performanţelor nu există. Aceasta se observă doar ca design, ambele “feţe” ale mouse-ului fiind imprimate cu brand-ul Call of Duty MW3, iluminarea prin care se poate vedea rezoluţia DPI fiind setată verde “by default”, iar în cutie aflându-se  şi un mouse-pad imprimat cu  Call of Duty Modern Warfare 3.

Dacă vă întrebaţi de ce mai prezentăm acest maus dacă tot este identic cu G9x, motivul este cât se poate de simplu: cu G9x nu ne-am jucat până acum.

002Personal, nu aş avea nimic de reproşat mouse-ului când vine vorba de specificaţii tehnice. Acesta dispune de ultima tehnologie laser ce permite setarea rezoluţiei DPI între 200 şi 5700. Un alt atu pe care îl are G9x este viteza maximă de până la 4,19m pe secundă, lucru care ar putea cauza destul de greu probleme legate de blocarea cursorului.

Mouse-ul este destul de uşor de instalat, în principiu doar plug and play într-un port USB 2.0 şi te vei putea folosi de precizia pe care o are.  Totuşi dacă vrei să te foloseşti de toate avantajele pe care le are, va trebui să instalezi software-ul Logitech Setpoint.

 

Ca să fie mai uşor de înţeles, am să prezint câteva poze făcute mouse-ului şi accesoriilor acestuia, explicându-vă fiecare detaliu în parte.

 

g9x-mw3-001_resize

 

Prezentare

Aşa cum aţi putut citi, G9x Modern Warfare 3 nu are mare lucru schimbat faţă de G9x în afară de brandul MW3 imprimat, dar totuşi am să scot in evidenţă câteva informaţii pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu mouse-ul G9x.

 

002003

 

Acesta este dotat cu 9 butoane programabile:

 • Left click şi Right click
 • Două butoane se află pe lateral, fiind programate by default ca “forward” şi “back”
 • Două butoane poziţionate mai jos de left click, inscripţionate cu + şi -, ce modifică DPI care poate fi monitorizat cu ajutorul ledurilor amplasate lânga butoane
 • Scroll click
 • Iar celelalte două butoane se acţionează prin mişcarea rotiţei în stânga respectiv dreapta, acestea fiind setate ca side scroll

 

g9x-mw3-020_resize

 

Pe partea de dedesubt a mouse-ului se regăsesc două butoane. Unul dintre ele ajută la schimbarea  profilului, denumirea de “profile” fiind inscripţionată lângă acesta. Cel de-al doilea buton schimbă modul în care acţionează rotiţa. La rândul ei, rotiţa are şi ea două moduri: unul click-to-click, modul standard de la majoritatea mouse-urilor, iar celalat mod – Microgear, un scroll foarte rapid fără a avea acel blocaj după o anumită rotaţie.

Tot aici se pot observa şi cele două glide-uri polytetrafluoroethylene, ce ocupă o suprafaţă considerabilă şi care ajută la mişcarea fină a mouse-ului pe aproape orice suprafaţă.

 

g9x-mw3-017_resize

Din această imagine puteţi observa toate accesoriile pe care mouse-ul le are şi cu ajutorul cărora vă puteţi personaliza mouse-ul din punct de vedere hardware în funcţie de preferinţe, dar şi mouse pad-ul imprimat cu o temă Call of Duty Modern Warfare 3.

Accesorii

g9x-mw3-019_resize

După cum se vede, mouse-ul propriu-zis are o formă destul de ciudată la bază, însă în completarea lui vin cele două grip-uri diferite atât ca design cât şi ca material, acestea numindu-se “Precision” şi “Wide Load”.

 

015016

Precision Grip este mai subţire, are o deschizătură mai mare către butoane şi un suport foarte mic pentru degetul mare, dar textura sa mai dură nu permite degetelor să alunece după o sesiune de gaming. Totuşi, pe cei cu mâini de Cenuşereasă s-ar putea să îi jeneze textura pronunţată a acestui grip.

 

014009

Grip-ul Wide Load este creat mai mult pentru confort. Acesta dispune de un suport mai lat pentru degetul mare, este mult mai bombat în zona palmei iar textura sa este mult mai fină. Având o suprafaţă mai extinsă, datorită suportului lat pentru degetul mare, cei de la Logitech au mai adăugat un glide pentru a menţine alunecarea uşoară a mouse-ului.

 

c17

O altă customizare hardware de care mai dispune mouse-ul este ajustarea greutăţii. După cum se observă în imagine, în cutia mouse-ului se regăsesc patru greutăţi de 4g şi încă patru de 7g, toate cele opt fiind aşezate într-o carcasă mică de metal.

Acestea se introduc în suportul pentru greutăţi poziţionat în spatele mouse-ului.

Cam atât în ceea ce priveşte partea hardware şi cum se personalizează acest mouse.

 

Software

Am menţionat deja despre software-ul Logitech Setpoint, cu ajutorul căruia se pot configura profilele, modifica rezoluţia DPI-ului, schimba culoarea led-urilor, ajusta viteza scoll-ului şi programa butoanele.

 

basic

În categoria Basic se poate schimba numele profilului dar şi adăuga o mica descriere acestuia, se pot schimba aplicaţiile căruia i se atribuie profilului precum şi culoarea led-urilor.

 

buttons

Toate butoanele, în afară de Left Click, pot fi programate dintr-o listă prestabilită de task-uri.

 

pointer

Butoanele + şi – ajustează DPI-ul din meniul Pointer, de unde pot fi selectate până la 5 stagii de rezoluţie. Tot din acest meniu se mai poate modifica viteza şi acceleraţia mouse-ului dar şi rata de rapoarte.

 

profile

 

Ce nu am menţionat până acum este faptul că mouse-ul poate reţine până la 5 profile cu ajutorul memoriei interne de care dispune. Profilele din memoria internă se pot schimba cu ajutorul butonului de dedesubtul mouse-ului, pe care l-am prezentat puţin mai sus, ţinându-l apăsat şi schimbând profilele cu ajutorul butoanelor + şi -.

Cu ajutorul software-ului, profilele se pot schimba automat optând pentru opţiunea “Switch profiles automatically using Application Detection”.  Când această opţiune este selectată, profilele, care pot fi memorate în numar de până la 30 în software-ul SetPoint, se vor schimba automat atunci când aplicaţia este detectată. La această opţiune se adaugă un set de reguli:

 • Una sau mai multe aplicaţii se pot atribui unui profil
 • Odată ce o aplicaţie este atribuită unui profil, aceasta nu mai poate fi atribuită unui alt profil
 • În cazul în care o aplicaţie nu este atribuită unui profil, va fi activat profilul General
 • Profilele se pot afla în memoria internă a mouse-ului sau în memoria software-ului

 

Concluzii

hamster

Personal, pot să vă spun că folosesc seria G9 de la Logitech de aproximativ un an, iar de vreo două săptămâni am trecut la G9x Modern Warfare 3 şi nu am avut nicio întâmplare nefericită.

Pe scurt, mouse-ul se poate ridica cu siguranţă la aşteptările multor gameri având tot ce este necesar pentru o experienţă de joc cât mai plăcută, iar dacă esti fan Call of Duty Modern Warfare 3 sparge puşculiţa şi cumpără-l, dar ai grijă cu forma lui căci nu tuturor gamerilor li se potriveşte în palmă

He’s got one! Gotta get yours!

 

Plusuri şi minusuri pentru Logitech G9x Modern Warfare 3

+ Precizie
+ Dual Grip
+ Customizare
+ Design 

One thought on “Logitech G9x Modern Warfare 3 review

Lasă un răspuns