Cum nu mai e mult până la lansarea Ivy Bridge, era de aşteptat că vom asista uşor-usor la apariţia cât mai multor produse înrudite cu viitorul procesor marca Intel. Şi, ca să avem cu ce să ne hrănim răbdarea până atunci, scoatem la înaintare noua placă de bază ASUS Maximus V Gene.

maximus_v1Republic of Gamers, divizia de gaming a celor de la ASUS îşi lasă amprenta pe o nouă placă de bază pe suport microATX din seria Maximus Gene. Din punct de vedere al aspectului, nu se poate observa nici o diferenţă majoră faţă de modelul anterior, dar ce se află pe placă nu poate fi comparat.

Chiar dacă placa este pe format microATX, cei de la ASUS au făcut o treabă bună în ceea ce priveşte dotările de care dispune. Placa are la bază noul chipset Intel Z77, suportă noile procesoare Ivy Bridge, ce urmează a fi lansate de către cei de la Intel, dar şi procesoarele din generaţia a 2-a.

Pentru început placa beneficiază de un soclu LGA1155 cu o nouă tehnologie de alocare a energiei electrice numită Extreme Engine DIGI+ II ce perminte ajustarea complet digitală a voltajului către CPU, iGPU şi RAM.

Pe placă se poate observa un slot PCI Express x4, dar şi două sloturi PCI Express 3.0/2.0 x16, ce rulează în mod x16 cu o singură placă instalată sau în x8/x8 când avem două plăci grafice legate în CrossfireX sau SLI.

Un atu pe care placa îl are când vine vorba de conectivitate este plăcuţa numită “mPCIe Combo” ce se conectează la slotul mini-PCI Express 2.0 x1 şi permite utilizatorilor să lege un SDD cu interfaţa mSATA, dar şi un alt device cu interfaţa mini-PCIe, în acelaşi timp.

Alt aspect interesant este şi placa de sunet onboard SupremeFX III, o placă cu 8 canale ce dispune de un circuit special izolat cu o alimentare suplimentară de 1500uF şi redă un raport signal-to-noise de până la 110dB, destul de impresionant pentru o placă onboard.

Pe partea de reţelistică, ASUS au mers pe varianta utilizării unui cip Intel.

La fel cum aproape toate plăcile de bază ROG au beneficiat de tehnologia ROG Connect şi aceasta vine dotată cu port-ul USB magic ce permite conectarea unui laptop pentru a overclock-a de la 1m distanţă :).

O altă tehnologie interesată care a fost integrată în această placă este Virtu MVP de la LucidLogix, cu un nou design de Virtual Vsync ce îmbunătăţeste experienţă de gaming. Despre toate aceste aspecte vom discuta mai detaliat în momentul în care vom publica review-ul acesti plăci de bază.

 

Specificaţii tehnice:

specificatii_maximus_v_gene

 

Cum am menţionat şi mai sus, toate dotările de care dispune placa sunt destul de impresionante la prima vedere, chiar dacă este pe format mATX. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem ce poate să facă pe platforma de test.

 

maximus_v2 maximus_v3 maximus_v4

maximus_v5 maximus_v6 maximus_v7

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.