Pentru a avea acces la led-ul de la rotiţa de scroll, trebuie desfăcute şuruburile care ţin PCB-ul de capac. După aceasta, ridicaţi uşor de PCB şi trageţi-l spre spatele mouse-ului pentru a-l detaşa de capac.

 

Şi avem acces la led:

După cum se vede, ledul care luminează rotiţa de scroll este un led clasic de 3mm. Acesta se alimentează la o tensiune constantă de 2,75V. După caz, va trebui să folosiţi un rezistor pentru a reduce tensiunea de alimentare. Pentru calcule, folosiţi resursele din pagina anterioară..

Aici trebuie să fiţi extrem de atenţi când dezlipiţi ledul de pe PCB, deoarece circuitele sunt foarte sensibile! După cum se vede din pozele mele, eu mi-am deteriorat mouse-ul. Să vă explic ce am păţit.

Când am dezlipit prima dată ledul original, am forţat puţin un picior şi acesta s-a desprins de pe PCB cu tot cu inelul de cupru care era pus în jurul găurii. Când am montat ledul meu şi am început să-l lipesc, am deteriorat firul de cupru de pe PCB, iar ledul nu se mai alimenta.

Cu ajutorul unui „ochi de vultur”, am găsit traseul firului de cupru şi am lipit un fir pentru a face conexiunea. Acelaşi lucru am păţit şi la cealaltă bornă, şi cu ajutorul unui multimetru am găsit locul unde face contact, pentru a putea lipi un fir de cupru.

Evident, nu e o soluţie elegantă, dar nu e la vedere şi funcţionează excelent.

Ignoraţi, vă rog, lipiturile de electronist amator. Eram foarte nervos pentru că mi-a luat mai mult timp decât mă aşteptam şi nu m-am mai chinuit să le lipesc frumos, atâta timp cât funcţionează 🙂

Next, please!

 

Pages ( 4 of 5 ): « Previous123 4 5Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.