După cum se vede, led-ul care luminează logo-ul este un unul clasic de 5mm. Tensiunea de alimentare pentru acest led variază liniar de la 0 la 3.25V. E foarte important de cunoscut asta, pentru că astfel vom şti dacă e nevoie de utilizarea unui rezistor pentru limitarea tensiunii de alimentare. Daca folosim un led albastru sau alb, atunci nu trebuie adăugat un rezistor, deoarece aceste leduri au tensiune mai mare de alimentare. Daca folosim un led portocaliu, roşu sau verde, atunci va trebui folosit un rezistor.

Aici aveţi un link către un tabel care conţine informaţii generale despre tensiunea de alimentare a ledurilor. De asemenea, puteţi să vizitaţi site-ul oficial al producătorului ledurilor care le-aţi achiziţionat, pentru a avea date exacte.

Pentru a înlocui ledul, trebuie doar să-l decositoriţi de pe bucăţica de PCB şi să lipiţi alt led în locul lui. De asemenea, dacă este necesar, acum e momentul să ataşaţi un rezistor pe firul roşu.

Valoarea rezistorului o puteţi calcula folosind acest calculator online.

Iniţial am pus un led portocaliu normal, dar iluminarea e destul de slabă. Ulterior, am folosit un led portocaliu ultrabright cu înveliş transparent, împreună cu un rezistor de 39Ω.

După ce am montat ledul, am observat că spotul de lumină era proiectat uniform pe tavan. Pentru a ajuta la difuzarea luminii, am folosit o pilă normală pentru a pili carcasa ledului. Astfel aceasta a devenit mai opacă, iar lumina mai difuză. Perfect pentru ce aveam nevoie.

Led-ul din stanga este un led portocaliu superbright, iar in dreapta este un led alb de la o bricheta, pe care experimentasem „tehnica” inainte sa pilesc led-ul portocaliu.

Notă: După cum se vede, LED-ul portocaliu superbright are borna negativă mai groasă spre capăt. Din nou a trebuit să folosesc pila, pentru a ajusta grosimea piciorului. Altfel, nu intra de tot în gaura de pe PCB şi nu încăpea în mouse.

Mai jos aveţi comparaţie între LED-ul normal superbright şi LED-ul pilit, evident fiind aprinse.

În pagina următoare, ne vom ocupa de înlocuirea led-ului de la rotiţa de scroll.

 

Pages ( 3 of 5 ): « Previous12 3 45Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.