Dark Core RGB Pro este incercarea celor de la Corsair de a face un produs care sa concureze cu varfurile de gama ale Razer si Logitech: Viper Ultimate, respectiv G502 Lightspeed.

Versiunea Pro este urmatoarea iteratie a Dark Core-ului din 2018, despre care a scris Fulger. Face parte tot din gama premium, dar calitatea produsului chiar este pe masura.

Corsair l-au schimbat putin pe partea de design, senzorul a primit si el un upgrade, iar butonul de sniper isi face disparitia in aceasta varianta. Intram in detalii la capitolele respective.

Se alatura totusi noului portofoliu Corsair, alaturi de Ironclaw si Harpoon. Dar, din analiza input-lag, noul Dark Core Pro reiese campion.

Concomitent, a mai fost lansata si versiunea SE a acestui Dark Core, singurul feature pe care il aduce in plus fiind incarcarea Qi.

Este primul mouse wireless pe care am pus mana vreodata si ma declar mai mult decat multumit de intregul pachet.

Ce este Corsair Dark Core RGB Pro?

Este un mouse ergonomic pentru dreptaci, numa’ bun de palmat. Are deja clasica inclinatie spre dreapta si ofera un thumb-rest pe partea stanga/interioara.

Pe cea dreapta/exterioara, are un capacel care se poate desprinde si schimba cu un pinky-rest oferit in pachet.

La o greutate de 133g (cantarit) nu poti spune ca zboara. Nu ma intelegeti gresit, nu trebuie sa mergi o luna la sala ca sa il misti de pe masa, dar nu e tocmai in categoria lightweight.

Poate fi conectat la sistem prin 3 moduri: pe fir, wireless sau Bluetooth 4.0 (minim). Slipstream este tehnologia Corsair wireless de 2.4 GHz prezenta pe celelalte perferice de acest tip, nu numai pe mouse-uri: castile wireless Virtuoso RGB, de exemplu.

Senzorul optic PixArt PAW3392 ajunge pana la 18.000 DPI, daca se gaseste cineva care sa-i foloseasca pe toti. Ofera un polling rate (frecventa cu care este transmisa pozitia mouse-ului catre sistem) de maxim 2.000Hz (0.5ms). Iese in evidenta fata de Viper Ultimate si G Pro, care sunt limitati la 1.000Hz (1ms). Vine presetat la 1.000Hz, dar tineti cont ca un polling rate mai mare=consum mai ridicat al bateriei.

Si sa fim seriosi, nu suntem fiinte interdimensionale sa simtim diferenta de 0.5ms.

Are 8 butoane complet programabile cu macro-uri in soft-ul iCUE, ceea ce nu il face un candidat ideal pentru jucatorii de MMO, care prefera de la 10 in sus.

RGB-ul se materializeaza in 9 zone, de asemenea customizabile.

Alimentarea se face cu cablul USB-C din pachet, incarcandu-se in timp ce e folosit wired. Eu am folosit charger-ul de la telefon, de asta prefer sa imi fac armata din porturi Type C.

Corsair spun ca acumulatorul poate suporta pana la 50 de ore de utilizare cu RGB-ul oprit, insa eu nu m-am lovit niciodata de limita superioara, chiar si cu luminitele aprinse.

 

Galerie Foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Mouse-ul asta e devenit echipamentul standard pentru meciurile mele de Valorant. L-am folosit exact cum l-am scos din cutie, am bagat reciever-ul in laptop, am setat DPI-ul din buton pe profilul maxim si i-am dat bataie.

Pana acum, mouse-ul casnic era SteelSeries 710 si ajunsesem sa ma atasez de el. Dar parca Dark Core RGB Pro a fost dragoste la prima atingere. Nu am crezut vreodata ca voi pune mana pe un mouse doar pentru ca se simte bine, chiar daca statea oprit.

In shooting range-ul de la Valorant am simtit o sinergie perfecta, chiar imi era mult mai usor sa trag numai la cap. Si vorbim despre wireless.

Barem in meciuri n-am sesizat niciun pic ca mouse-ul ar avea latenta aia de care se tem toti utilizatorii wired. Poate ca m-au nimerit Corsair perfect cu DPI-ul presetat, dar am observat o imbunatatire vizibila a performantei mele.

 

Forma si constructie

Cum am spus, are o forma ergonomica pentru dreptaci. Constructia lata, masiva, este de preferat pentru cei ca mine, cu maini mari, care palmeaza mouse-ul. Bine, palmat cand joci relaxat, nu cand intri in shootere, acolo fiind clar favorabil un finger-tip grip.

Grip-ul mat din spate, pe care il atinge doar podul palmei si care ocupa 40% din suprafata mouse-ului, este conceput dintr-un cauciuc moale, grunjos, cu logo-ul Corsair RGB in centru. Acelasi material se regaseste si pe rotita de scroll, fiind usor de distins tactil, dar si vizual datorita marginilor RGB.

Thumb si pinky-rest-ul optional sunt invelite in aceeasi textura. Aceasta bucata laterala se (des)prinde cu magneti, o metoda foarte usoara de interschimbare. Sub capacel, exista un compartiment in care se poate odihni reciever-ul wireless. Aripioara extra are o patina integrata, care ii permite alunecarea mai fina pe mousepad.

Cu tot cu acel pinky-rest, mouse-ul are 6 patine, cea din partea de jos fiind despartita in 2 pentru a face loc comutatorului dintre modurile de conectivitate.

Chiar am incercat sa folosesc acea aripioara pentru degetul mic, dar, pentru mine, e oribila. Mi se incaleca cu inelarul si e atat e incomod; parca imi lipseste un deget. Cu peretele lateral stoc, e ?.

Restul butoanelor, cele principale din fata, au o textura lucioasa, dar pe care stau tapene degetele. Personal, de obicei prefer o textura mata. Devin un pic cam prea competitiv, ma concentrez si imi tranpira palmele, dar am ramas placut surprins ca nu mi-a alunecat in nicio secunda din mana la Valorant.

Pe partea de incarcare/wired, eu nu l-am folosit niciodata pe USB-C. Sunt unul din oamenii care abia asteapta sa scape de fire, chiar daca trebuie puse toate la incarcat. Dar apreciez cablul textil, producatori ca SteelSeries, de ex, folosesc acelasi cauciuc siliconat, care se rupe mai usor in capete.

 

Butoane si scroll

Butonul imens si greoi de sniper de pe varianta din 2018 a fost scos complet, desi oricare buton poate fi setat sa se comporte asa. Intreg acel ansamblu a fost „curatat” si inlocuit cu doua butoane clasice de forward si back. Langa left-click exista doua butoane: DPI up/down, iar sub rotita e deja clasicul profile-switch.

Butoanele DPI up/down sunt foarte bine amplasate pe marginea de langa click-stanga. Nu am patit niciodata sa vreau sa apas pe left-click si sa ajung la DPI; nu stau deloc in calea aratatorului. Ba chiar cel de DPI up necesita mai multa forta la apasare, pentru a nu fi miss-clicked.

Cand este palmat, degetul mare ajunge natural la butoanele forward si back. Sunt puse in asa fel incat poti sta cu degetul mare fie pe thumb-rest fara sa te incomodeze, fie direct pe ele pentru cand navighezi pe web.

Scroll-wheel-ul are pasii bine definiti. Este dintr-o singura bucata, n-are spite ca G Pro-ul, dar textura asta e atat de fina incat e o placere sa o atingi. Din pacate, nu beneficiaza de click pe stanga si dreapta (tilt) ca Logitech G502 Hero, iar acum ca stiu de existenta lor, le simt putin lipsa.

Scroll-back este aproape silentios, dar scroll-forward are un sound-cue pentru fiecare pas, insa nicidecum deranjant.

Din intamplare, am observat ca fiecare buton are un sunet diferit la click. Nu am pus mana pe asa multi mousi ca Fulger sau Antonio, insa m-a fascinat faptul ca puteam distinge butoanele dupa sunetele respective.

 

Software

iCUE, pe numele sau, este soft-ul de customizare. Si pot spune ca…e ok? Poate deveni destul de incarcat cateodata, fiind cumva conceput pentru cei care deja sunt obisnuiti sa umble cu macro-uri si alte briz-briz-uri.

Are optiuni din plin, problema mea e ca sunt toate in acelasi loc. Este genul de UI in care ti-e frica sa umbli ca sa nu strici ceva. As fi preferat clasica solutie de diferentiere intre Settings si Advanced Settings, sa para putin mai prietenos.

iCUE cam are nevoie de un manual de utilizare, in cazul asta e perfect de inteles de ce exista un forum Corsair.

Dar m-am descurcat, am gasit unde sunt preseturile RGB, setarile de DPI si tab-ul de macro-uri (Actions). Software-ul nu este neaparat rau, doar ca necesita o „curba de invatare”.

La sectiunea Settings de mai sus poate fi activat modul de Power Saving, schimbat polling rate-ul si tweak-uit Sleep Mode-ul. Sfat: intrati neaparat aici pentru a bifa ca bateria sa fie afisata in Taskbar, altfel apare doar in acest tab. Deranjat este ca nu poate fi setata pe procentaj.

Ah, si cu cat mai bengoase efectele RGB si mai ridicat polling rate-ul, cu atat se scurge mai repede bateria.

Dark Core RGB Pro retine onboard profilele din iCUE, ceea ce inseamna ca il puteti programa acasa si sa ramaneti cu aceleasi setari cand il transportati la serviciu. Alternativ, puteti face si setarile dorite cand nu e mouse-ul conectat si le transferati mai apoi.

 

Verdict

Corsair Dark Core RGB Pro mi-a starnit pasiunea pentru mousii wireless. Am fost uluit sa experimentez cat de mult a avansat tehnologia la acest capitol. Chiar si pe partea de Bluetooth, unde l-am folosit in regim office.

Ce-i drept, mouse-ul este creat pentru cei cu maini mari. „Sa umple palma, domn’le”, vorba romanului. Si e destul de grasut.

Arata sexy cu accentele RGB, asta nu poate nega nimeni. Se comporta impecabil si este un turn on numai sa stai cu mana pe el. Are o forma destul de clasica, dar rafinata pe alocuri.

Daca softul iCUE era mai user-friendly si daca mouse-ul avea click stanga/dreapta pe rotita, era absolut perfect pentru mine. Bonus daca aripa laterala extra chiar ma ajuta in anumite cazuri, dar sunt sigur ca exista oameni care ii gasesc vreo utilizare.

Tehnologia pe fir la mousi inca nu a murit, dar apar competitori din ce in ce mai inversunati si mai competenti pe frontul wireless.

Review overview
Summary Un mouse numai bun de palmat, care face tranzitia la wireless sa decurga fara nicio problema. Este superb, RGB-ul confera gust finisajului mat, doar ca este un soarec cam plinut la 133g. Per total, bateria tine destul, senzorul este cat se poate de precis, iar conectarea prin 3 moduri il face foarte usor de adoptat.
4.5
Tagged

Similar Articles

2 thoughts on “Review: Corsair Dark Core RGB Pro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.