Kone este un mouse exclusiv pentru dreptaci. Oricine poate realiza asta doar aruncînd un ochi pe poza de mai sus.  Design-ul este unul dintre punctele forte ale lui Kone. Spun asta pentru că indiferent de grip-ul cu care sunteţi obişnuit, Kone se va mula perfect în palma voastră.

Lateralele mouse-ului sunt acoperite cu un cauciuc ce oferă o aderenţă sporită şi crează un grip puternic. Fanii unor mouşi ca MX 518 sau G5 vor fi încântaţi, deoarece împrumută un pic designul Logitech.
După cum o să vedeţi în poze, forma este uşor înclinată spre stînga. Acest lucru poate obosi mâna în sesiuni de joacă prelungite, însă cu timpul vă veţi obişnui. Kone este un şoarece de dimensiuni medii ceea ce mulţumeşte majoritatea gamerilor. Aveţi mai jos o poză, unde este aşezat între un MX310 şi un G9, pentru a vă putea forma  o părere asupra mărimii. Tot de design ţin şi culorile în care este “scăldat” Kone. Logo-ul Roccat şi cele patru led-uri de pe margini trec prin tot spectrul de culori, pot fi iluminate într-o singură culoare sau pot  fi bineînţeles oprite. Puteţi combina cele cinci led-uri un total de 38 de culori diferite.

Roccat Kone dispune de zece butoane, din care opt programabile. Click-urile sunt foarte uşor de apăsat şi foarte silenţioase. Nu pot spune acelaşi lucru şi despre scroll, acesta fiind destul de greu de apăsat şi imprecis din cauza tilt-ului.
Butoanele de “back” şi “forward” sunt aşezate foarte bine, pe partea stângă a mouse-ului. Butoanele pentru schimbarea DPI-ului sunt şi ele foarte bine plasate, exact ca la vestitul G5. Mai avem deasupra scroll-ului un mic buton, programabil (pentru schimbarea profilelor de exemplu), dar care este foarte greu de apăsat din cauza poziţiei. Un lucru excelent ar fi fost plasarea acestui buton sub mouse (ca la Razer sau Logitech de exemplu).

Senzorul cu care vine echipat Kone se numeşte ProAim Gaming Sensor, şi este creat se pare de către cei de la Roccat. Senzorul are o acceleraţie maximă de 20G şi o rezoluţie ce se poate seta între 800 şi 3200 DPI. După cum am mai spus, o rezoluţie de peste 2000 DPI este inutilă, deoarece acurateţea scade drastic.

Pentru a îmbunătăţi acurateţea Roccat a implementat în Kone o tehnologie numită TCU. TCU este un acronim pentru Tracking Control Unit.
TCU nu este altceva decît un senzor care citeşte suprafaţa pad-ului pe care folosiţi mouse-ul şi apoi cu ajutorul procesorului integrat @72 mhz , numit de cei de la Roccat , Turbcore, optimizează mişcarea mouse-ului. Practic, pentru a calibra mouse-ul pe suprafaţa dorită, nu trebuie să faceţi altceva decît să apăsaţi “ Start calibration”, şi să aşteptaţi cinci secunde, fără a mişca mouse-ul de pe pad. Software-ul va face restul pentru voi.  Din păcate, această caracteristică nu poate fi dezactivată şi poate duce la apariţia unei acceleraţii negative ce dăunează acurateţii în anumite jocuri. TCU este o caracteristică totuşi utilă, ţinînd cont de multitudinea de pad-uri existente pe piaţă. Mai jos aveţi o poză cu senzorul TCU.

 

Roccat au mai implementat şi un nou sistem de echilibrare cu greutăţi. Spun un nou sistem, deoarece fiecare greutate este recunoscută de către mouse deoarece este citită automat de către un circuit electronic. Avem patru greutăţi cu masa cuprinsă între cinci şi douăzeci grame. Echilibrarea se face aproape perfect, însă sistemul de prindere este destul de spartan. Schimbarea greutăţilor poate deveni o problemă din cauza rigidităţii contactelor circuitului elctronic. După cum observaţi şi în poze, contactul dintre circuit şi greutăţi nu este perfect ceea ce dăunează alunecării mouse-ului.

Am vorbit de design, de senzor, de tehnologii noi, acum să aruncăm o privire şi asupra acesoriilor. Kone vine în pachet cu un manual în zece limbi(nu, limba română nu este prezentă), o mică povestioară ce vă va  introduce în conspiraţia comunităţii Roccat, greutăţile de care am vorbit mai sus, un card ce vă va asigura accesul la unele chestii inaccesibile publicului larg şi bineînţeles discul cu driver-ul şi software-ul mouse-ului.

Că tot veni vorba de software haideţi să vorbim un pic despre el. Autorun-ul discului cu software nu face altceva decît să vă ducă pe site-ul Roccat pentru a descărca ultima versiune a software-ului şi a driver-ului. Nu vă speriaţi, dacă nu aveţi la îndemână o conexiune, puteţi instala driverul de pe disc. Vă recomand totuşi un update de firmware şi de software pentru a nu întâmpina probleme. După instalare şi restart de OS, veţi putea personaliza mouse-ul după cum doriţi.
Probleme am avut la instalarea pe Vista x64. Practic nu am putut salva nici o setare decît după cîteva restarturi de sistem, cîteva reinstalări de software şi un update de firmware. Pe XP totul a mers strună. Mai jos sunt screenshot-uri cu interfaţa, unde puteţi vedea cum se poate customiza jucăria.

Am uitat să vă vorbesc de skate-uri. Sunt în număr de patru, dispuse aproximativ simetric. Iniţial nu au lunecat prea bine, dar după o şlefuire rapidă pe Exactmat, am reuşit să obţin o mişcare foarte cursivă şi o alunecare bună. Apropo, pad-urile pe care am testat mouse-ul au fost Razer Goliathus Alpha Speed, Razer Goliathus Standard Control şi bineînţeles Razer Exactmat.

Înainte de a sări la concluzii, vă mai arătăm nişte poze,  cu pachetul, cu grip-uri şi toate cele.

 

Pages ( 2 of 4 ): « Previous1 2 34Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.